Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Η συνδρομή του Δήμου Ρόδου στην Σύμη!

Η συνδρομή του Δήμου Ρόδου στην Σύμη!

0
Dodekanisos

Μηχανήματα και προσωπικό του Δήμου Ρόδου, βοηθούν σε καθημερινή βάση την πληγείσα περιοχή της Σύμης, μετά την καταστροφική πλημμύρα που έπληξε το γειτονικό νησί.

Συνδρομή στο Δήμο Σύμης και τους κατοίκους που επλήγησαν από την πλημμύρα της Δευτέρας 13-11-2017, απέστειλε ο Δήμος Ρόδου, κατ΄ εντολή του Δημάρχου και Προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου κου Φώτη Χατζηδιάκου, με τη διάθεση μηχανημάτων έργου και ανθρώπινου δυναμικού, προκειμένου να συμβάλλουν στις προσπάθειες που καταβάλουν οι: τοπική Αρχή, ο Στρατός και η ΠΝΑΙ.

Ήδη, ο δήμος Ρόδου έχει αποστείλει από την προηγούμενη εβδομάδα οχήματα πολλαπλών χρήσεων και έχει μεταβεί κλιμάκιο αποτελούμενο από έμπειρους χειριστές μηχανημάτων έργου, υπό την επίβλεψη του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Κοσκινού κου Νίκου Μανωλάγκα και σε συνεργασία με το Δήμαρχο Σύμης κο Λευτέρη Παπακαλοδούκα και τους υφιστάμενους υπηρεσιακούς παράγοντες της Δημοτικής Αρχής, επιχειρούν σε κάθε σημείο που έχει παρουσιαστεί αναγκαιότητα.

Ο δήμαρχος Ρόδου σε αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με το δήμαρχο Σύμης, παρακολουθεί τις εργασίες αποκατάστασης και αποπεράτωσης των εργασιών των περιοχών που επλήγησαν από τις πλημμύρες. Επιπρόσθετα κλιμάκιο του Δήμου Ρόδου, παρουσία του κου Χατζηδιάκου, θα μεταβεί στο νησί, προκειμένου να αξιολογήσουν την ανάγκη εκπόνησης μελετών για την αποκατάσταση των ζημιών.

Την Πέμπτη 24 -11-2017, ο ειδικό σύμβουλος του δημάρχου σε θέματα πολιτικής προστασίας και φυσικών καταστροφών κος Νίκος Θαρρενός, θα συνοδεύσει στη Σύμη το Γάλλο καθηγητή Δόκτωρ Boris Weliachew του Μεταπτυχιακού Τμήματος Φυσικών Καταστροφών της Ανώτατης Εθνικής Αρχιτεκτονικής Σχολής των Παρισίων “Belleville”, που βρίσκεται στη Ρόδο στο πλαίσιο των εργασιών του μεταπτυχιακού προγράμματος, προκειμένου να έχει άμεση αντίληψη της διαμορφωθείσας κατάστασης.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments