Αρχική Uncategorized Συναντήσεις του προέδρου της Εγνατίας

Συναντήσεις του προέδρου της Εγνατίας

0
logo_news12
Dodekanisos

 Στην Σύμη, την Τήλο και τη Χάλκη μετέβη την 24η και 25η Οκτωβρίου 2010 ο Πρόεδρος της ¨Εγνατίας Οδού ΑΕ¨ (ΕΟΑΕ) καθηγητής κ. Τάσος Μουρατίδης συνοδευόμενος από τον προϊστάμενο του κλιμακίου Νοτίου Αιγαίου, μηχανικό κ. Δημήτρη Πέγιο και τον ειδικό συνεργάτη του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας  μηχανικό κ. Αντώνη Χατζηϊωάννου.
 Η ¨Εγνατία Οδός ΑΕ¨ ως εταιρεία – υπηρεσία του Ελληνικού Δημοσίου, με μοναδικό μέτοχο το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, στηρίζει κυρίως τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης που δεν διαθέτουν Τεχνικές Υπηρεσίες ή αν διαθέτουν είναι υποστελεχομένες, χωρίς καμία  απολύτως επιβάρυνση των ΟΤΑ.
 Στο Νότιο Αιγαίου, η ¨ Εγνατία Οδός ΑΕ¨ με κοινή Υπουργική Απόφαση ( ΚΥΑ) που υπεγράφη στις 06 Σεπτεμβρίου μεταξύ του Υπουργείου  Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας και του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, ανετέθη στην ΕΟΑΕ η υποστήριξη στην υλοποίηση έργων κυρίως για τα μικρονήσια ως Διευθύνουσα Υπηρεσία παράλληλα με τις διευθύνσεις της σημερινής Περιφέρειας ή αυριανής αιρετής.
 Εκτός των έργων που αναφέρονται ενδεικτικά στην ΚΥΑ, οι Δήμοι μπορούν να ζητήσουν από την ΕΟΑΕ την υποστήριξή της και σε επιπλέον έργα.
 Σημειώνεται ότι η ΕΟΑΕ έχει πιστοποιηθεί ως τελικός δικαιούχος  – Φορέας του Ελληνικού Δημοσίου για τα έργα του ΕΣΠΑ 2007-2013.
 Η συνεργασία με τους ΟΤΑ γίνεται πάντα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και είναι εντελώς προαιρετική.
 Με την ΕΟΑΕ συνεργάζεται μόνον όποιος ΟΤΑ το επιθυμεί.
 Στη Σύμη την 24η Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Δήμαρχο Σύμης κ. Λευτέρη Παπακαλοδούκα για να εξεταστεί η πορεία των μελετών και των αδειοδοτήσεων σημαντικών έργων που ζητήθηκε από την ΕΟΑΕ να υποστηρίξει όπως:
 Αποχέτευση και εγκαταστάσεις επεξεργασία λυμάτων Σύμης
 Διαπλάτυνση Παράκτιας Οδού στην θεση ’Πιτίνι’
 Αποπεράτωση Κλειστού Γυμναστηρίου Σύμης
Στην Τήλο συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Τάσο Αλιφέρη και συνεργάστηκαν για έργα στα οποία θα υποστηρίξει τον Δήμο όπως:
 Αλιευτικό Καταφύγιο Αγίου Στεφάνου
 Δημοτική Οδοποιϊα τα Λιβάδεια
 Ύδρευση Τήλου
 Αποχέτευση Τήλου
Στη Χάλκη συναντήθηκε με τη Δήμαρχο κ. Ελένη Παναγή παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Τάκη Χρυσοβέργη και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλη Πατρού.
Η ΕΟΑΕ θα υποστηρίξει τον Δήμο Χάλκης για τα έργα:
 Εγκαταστάσεις επεξεργασίας Λυμάτων (ΒΙΟΚΑ) Χάλκης
 ΧΥΤΑ – Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων και Αποκατάσταση Χώρου Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) Χάλκης.
 Δημοτικό Γήπεδο Χάλκης
 Προστασία ακτών και ανάκτηση παραλίας στον ‘Πόνταμο’
 Βελτίωση γεωμετρίας και βατότητας της οδού χωριό – Γυάλι
Την 26η Οκτωβρίου συναντήθηκαν με τον κ. Βασίλη Μπρακουμάτσο  Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και τον ενημέρωσαν ενδελεχώς για τα αποτελέσματα των συναντήσεων.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments