Αρχική Αθλητικά νέα Άλλα Σπορ Συνάντηση με τον Κολιάδη για την 4η Historica

Συνάντηση με τον Κολιάδη για την 4η Historica

0
Dodekanisos

Με τον πρόεδρο του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. και της Δ.Ε.Ρ.Μ.Α.Ε. Αλέξανδρο Κολιάδη συναντήθηκαν οι διοργανωτές της 4ης Historica 2022. Ο Γιώργος Βογιατζής και η Νεμρά Μπάστιαλη επισκέφτηκαν τον κ. Κολιάδη στο γραφείο του και συζήτησαν για το μεγάλο ιστορικό ποδηλατικό ραντεβού, που θα γίνει στη Ρόδο από 24 έως 30 Οκτωβρίου. Το κλίμα ήταν εξαιρετικό και τόσο ο Δ.Ο.Π.Α.Ρ. όσο και η Δ.Ε.Ρ.Μ.Α.Ε. θα στηρίξουν σημαντικά την προσπάθεια του Ποδηλατικού Ομίλου Ρόδου «Ιβίσκος» για μία ακόμη επιτυχημένη Historica. Για το λόγο αυτό ο Π.Ο.Ρ. Ιβίσκος ευχαριστεί θερμά εκ των προτέρων τον Δ.Ο.Π.Α.Ρ. και την Δ.Ε.Ρ.Μ.Α.Ε. για τη συνεργασία και τη στήριξη.

 Η Historica είναι μία αθλητική συνάντηση με ποδηλάτες απ’ όλο τον κόσμο που σκοπό έχει ν’ αναπολήσουν οι συμμετέχοντες το σχετικά κοντινό παρελθόν της ποδηλασίας. Οι αγωνιζόμενοι θα πάρουν μέρος στα διαδραστικά δρώμενα με παλιά ποδήλατα και με αθλητικές περιβολές περασμένων εποχών. Θα διασχίσουν ιστορικές διαδρομές και παραδοσιακούς οικισμούς, θα γευθούν και θα γνωρίσουν την τοπική κουζίνα και τα τοπικά προϊόντα.

H Historica δεν είναι ένας… ποδηλατικός αγώνας. Είναι η μεγάλη συνάντηση των φίλων του παλιού, κλασικού, ατσάλινου ποδηλάτου και των ιστορικών χώρων ανά τον κόσμο. Η Ρόδος είναι ένας από τους λίγους προορισμούς που μπορεί να συνδυάσει και τα δύο. Η μεγάλη της παράδοση στον χώρο της ποδηλασίας και φυσικά ο μοναδικός ιστορικός της πλούτος της εξασφαλίζουν όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για μια μοναδική διοργάνωση Historica. Όλοι οι ποδηλάτες σε αυτή την αθλητική εκδήλωση είναι πρόσωπα που έχουν ζήσει την ποδηλασία των δεκαετίων του 1960 του 1970 και του 1980 και θέλουν ν’ αναπολήσουν εκείνες τις εποχές και παράλληλα ν’ αναζητήσουν νέες μοναδικές εμπειρίες τόσο στις κλασικές ποδηλατικές διαδρομές, όσο και στην μοναδική πίστα «Arena del’ Sole». Η Historica 2022 ανοίγει τα φτερά της ξανά στη Ρόδο, σε μία διοργάνωση που θα μείνει αξέχαστη και θα θυμίσει σε όλους τις μοναδικές σπουδαίες στιγμές και την ιστορία της Ρόδου στην ποδηλασία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από 24 έως 29 Οκτωβρίου στο μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου (νέα πτέρυγα του «Νεστορίδειου» Μελάθρου) θα γίνει η έκθεση ιστορικών ποδηλάτων με πολλά νέα και παλαιότερα εκθέματα. Στη συνέχεια και για τις επόμενες τρεις ημέρες, η έκθεση θα… μεταφερθεί στις πηγές Καλλιθέας, όπου θα έχουν τη δυνατότητα να την επισκεφτούν μαθητές από τα σχολεία των γύρω περιοχών.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments