Αρχική Videos Συνάντηση με τον Κάρολο είχε στο Μπάκιγχαμ ο Ζελένσκυ

Συνάντηση με τον Κάρολο είχε στο Μπάκιγχαμ ο Ζελένσκυ

0

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ του Ηνωμένου Βασιλείου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολόντιμιρ Ζελένσκι στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Ο μονάρχης και ο Ουκρανός ηγέτης έδωσαν τα χέρια και μίλησαν για τη συνεχιζόμενη σύγκρουση στην Ουκρανία. Νωρίτερα, ο Ζελένσκι μίλησε στη Βουλή και συνάντησε τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ.

Καλωσορίζοντας τον, ο βασιλιάς Κάρολος εξέφρασε πόσο χαρούμενος ήταν που συνάντησε τον Ζελένσκι, ο οποίος με τη σειρά του απάντησε ότι «είναι μεγάλη τιμή που βρίσκομαι εδώ, σας ευχαριστώ που βρήκατε το χρόνο για μένα». Ο Βασιλιάς του είπε: «Όλοι ανησυχούμε για σένα και σκεφτόμαστε τη χώρα σου τόσο καιρό». Οι δύο άνδρες συζήτησαν ιδιωτικά για περίπου 30 λεπτά στο δωμάτιο του 1844 σχετικά με τη συνεχιζόμενη σύγκρουση στην Ουκρανία και το ρόλο που έπαιξε η Βρετανία στην υποστήριξη του έθνους.

Ο Ζελένσκι είπε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο «βαδίζει μαζί μας στην πιο σημαντική νίκη της ζωής μας», ανέφερε το BBC. «Αφού κερδίσουμε μαζί, οποιοσδήποτε επιτιθέμενος θα ξέρει τι τον περιμένει αν επιτεθεί στη διεθνή τάξη». Είναι η πρώτη επίσκεψη του Zelenskyy στη Βρετανία μετά την εισβολή και μόλις το δεύτερο ταξίδι του στο εξωτερικό. Το πρώτο ήταν στις ΗΠΑ στα τέλη του περασμένου έτους. Η βρετανική βασιλική οικογένεια έχει εκφράσει την υποστήριξή της στην Ουκρανία στον απόηχο της Ουκρανικής κρίσης σε πολλές περιπτώσεις.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments