Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στη Γερμανία αναφορικά με τον ενεργειακό εφοδιασμό. Δεν είναι τυχαίο το ότι σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και Αρωγής για Καταστροφές (BBK), ενδέχεται να υπάρξουν διακοπές ρεύματος στη Γερμανία τους επόμενους μήνες που θα ξεπεράσουν το προηγούμενο επίπεδο συναγερμού. Σύμφωνα με τον Ralph Tiesler, ανώτερο αξιωματικό της πολιτικής προστασίας της Γερμανίας, οι πολίτες θα πρέπει να προετοιμαστούν για περιφερειακές και προσωρινές διακοπές ρεύματος τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

«Πρέπει να υποθέσουμε ότι θα υπάρξουν black out τον χειμώνα», δήλωσε σε Γερμανική εφημερίδα. Ωστόσο, αιτία δεν είναι μόνο οι ελλείψεις ενέργειας, αλλά και η στοχευμένη, προσωρινή διακοπή λειτουργίας των δικτύων από τους φορείς εκμετάλλευσης, προκειμένου να προστατευθούν τα δίκτυα και να μην τεθεί σε κίνδυνο η συνολική παροχή ρεύματος.

Στο μεταξύ, έκτακτα σχέδια για να διασφαλιστεί ότι τα γερμανικά ATM δεν θα ξεμείνουν από μετρητά, σε περίπτωση ενεργειακού blackout επεξεργάζεται η Γερμανία. Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, οι γερμανικές αρχές εντείνουν τις προετοιμασίες για επείγουσες παραδόσεις μετρητών σε περίπτωση blackout, προκειμένου να διατηρηθεί η οικονομία σε λειτουργία, δήλωσαν αρμόδιες πηγές καθώς η χώρα προετοιμάζεται για πιθανές διακοπές ρεύματος που θα προκύψουν από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης:

Επικαιρότητα

Ελεύθερη Πένα

Αθλητικά Νέα

Αφήστε το σχόλιο σας

σχόλιο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments