Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Συμβουλές για σωστή διατροφή όταν δεν έχουμε χρόνο!

Συμβουλές για σωστή διατροφή όταν δεν έχουμε χρόνο!

0
Dodekanisos

Προσπαθείς να διατηρήσεις τη σωστή διατροφή στην καθημερινότητά σου, όμως πολλές φορές η έλλειψη χρόνου και η πίεση από τη δουλειά ή άλλες ασχολίες σου, δεν σε βοηθάνε να αφοσιωθείς στο πρόγραμμά σου.

Παρακάτω, μπορείς να διαβάσεις 5 πολύτιμες συμβουλές για το πώς να «κρατήσεις» τη σωστή διατροφή, όλη την ημέρα, ακόμα κι αν το πρόγραμμά σου είναι ιδιαιτέρως απαιτητικό.

1. Παράγγειλε υγιεινά
Το ότι δεν έχεις χρόνο να μαγειρέψεις, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει  να φας κάτι ανθυγιεινό. Μπορείς να παραγγείλεις κάτι απ’ έξω που να είναι απολύτως υγιεινό και σύμφωνα με το πρόγραμμα διατροφής που ακολουθείς. Βασικός σου στόχος είναι να καλύψεις τις θερμιδικές σου ανάγκες, αποφεύγοντας το  junk food.

2. Πες «ναι» στις λιγούρες
Είναι λογικό, όταν δεν έχεις φάει ένα καλό πρωινό να σε πιάσουν οι λεγόμενες λιγούρες. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μείνεις με άδειο στομάχι.Αντίθετα, θα πρέπει να φας οπωσδήποτε, αλλά η επιλογή σου θα πρέπει να είναι μεταξύ φρούτου και γαλακτοκομικού. Μια πολύ καλή ιδέα είναι να συνδυάσεις ένα γιαούρτι με μούσλι ή βρώμη.

3. Μαγείρεψε από την προηγούμενη
Όταν ετοιμάζεις το δείπνο, καλό θα είναι να κρατάς μια μερίδα για να πάρεις την επόμενη μέρα μαζί σου στη δουλειά. Εκτός από το να είναι οικονομικό, η τακτική αυτή σου επιτρέπει να κάνεις μια ισορροπημένη διατροφή.

4. Βάλτα στην κατάψυξη
Είτε πρόκειται για υλικά που έχεις ψωνίσει και φοβάσαι μην χαλάσουν στο ψυγείο, είτε για φαγητό που θέλεις να καταναλώσεις πιο αργά μέσα στην εβδομάδα, μπορείς να τα βάλεις στην κατάψυξη για να διατηρηθούν και να αποψύχεις σταδιακά τις μερίδες ή τα υλικά που θέλεις.

5. Κάνε λίστα
Το να φτιάξεις μια λίστα με υλικά που θα πρέπει πάντα να έχεις στο ντουλάπι σου, για να φτιάξεις κάποιο υγιεινό πιάτο είναι πολύ βασικό. Υλικά όπως ξηροί καρποί και αποξηραμένα φρούτα πρέπει να είναι πάντα διαθέσιμα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments