Αρχική Videos Σύμπραξη Πούτιν – Ερντογάν με φόντο …το φυσικό άεριο!

Σύμπραξη Πούτιν – Ερντογάν με φόντο …το φυσικό άεριο!

0

H δημιουργία κόμβου φυσικού αερίου στην Τουρκία ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχαν ο Βλαντιμίρ Πούριν και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογαν στο περιθώριο της 6ης Συνόδου Κορυφής της Διάσκεψης για την αλληλεπίδραση και τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης στην Ασία που έγινε στην Αστάνα. Ο Πούτιν, μεταξύ άλλων δήλωσε και τα εξής:

«Μετά από διαβουλεύσεις με τον υπουργό ενέργειας σας και με τον επικεφαλής της Botas , συμφωνήσαμε με την Gazprom και το είπα δημόσια: εάν η Τουρκία και οι πιθανοί αγοραστές μας από άλλες χώρες ενδιαφέρονται, θα μπορούσαμε να εξετάσουμε την κατασκευή ενός άλλου συστήματος αγωγών φυσικού αερίου και τη δημιουργία της Τουρκίας ως κόμβος φυσικού αερίου για πωλήσεις σε άλλες χώρες, σε τρίτες χώρες. Πρώτα από όλα, φυσικά, σε ευρωπαϊκές», είπε ο πρόεδρος της Ρωσίας .

Μια ημέρα νωρίτερα, στην ομιλία του στο φόρουμ της Ρωσικής Εβδομάδας Ενέργειας, ο Πούτιν ότι η Μόσχα θα μπορούσε να μεταφέρει τη διαμετακόμιση φυσικού αερίου από τον Nord Stream στον Turkish Stream . Σύμφωνα με τον ίδιο, μια τέτοια απόφαση δικαιολογείται από την άποψη των οικονομικών οφελών, επιπλέον, αυτή η διαδρομή είναι πολύ πιο ασφαλής.

«Θα μπορούσαμε να ρυθμίσουμε τις τιμές σε ένα κανονικό επίπεδο αγοράς, χωρίς πολιτικές προεκτάσεις», είπε ο Ρώσος πρόεδρος. Παράλληλα, χαρακτήρισε υπερβολικό το τρέχον κόστος αυτού του τύπου καυσίμων. Υπενθύμισε επίσης τις πρόσφατες προσπάθειες των ουκρανικών αρχών να πραγματοποιήσουν τρομοκρατική επίθεση στον Turkish Stream. «Όπως ακούσατε, προσπάθησαν επίσης να το ανατινάξουν… Αλλά, δόξα τω Θεώ, αυτό δεν συνέβη, λειτουργεί με επιτυχία», είπε ο Πούτιν.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments