Αρχική Videos Συμφωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι για την αποστολή Leopard;

Συμφωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι για την αποστολή Leopard;

0

Ουκρανικά Μέσα Ενημέρωσης εμπλέκουν και την Ελλάδα στην αποστολή αρμάτων μάχης Leopard 2 στο Κίεβο. Είναι μια εξέλιξη που οπωσδήποτε δυσχεραίνει και άλλο τη θέση της χώρας μας έναντι της Ρωσίας. Το ουκρανικό kyivpost.com, σημειώνει ότι αναμένεται αποστολή αρμάτων μάχης και από άλλες χώρες όπως η Πολωνία, η Σουηδία, η Ισπανία, η Φινλανδία, ο Καναδάς, η Σουηδία, η Ολλανδία και η… Ελλάδα. Όπως τονίζεται, αυτές οι χώρες έχουν ήδη εκφράσει ενδιαφέρον να στείλουν Leopard στο Κίεβο.

«Η Αθήνα από μόνη της θα μπορούσε να προμηθεύσει ένα μεγάλο μέρος των αρμάτων μάχης Leopard 2», αναφέρει χαρακτηριστικά δημοσίευμα της Welt και προσθέτει και τα εξής: :
«Καμία άλλη χώρα στην Ευρώπη δεν διαθέτει τόσα άρματα μάχης τύπου Leopard, όσα η Ελλάδα: Περίπου 350 τύπου Leopard 2 και 500 τύπου Leopard 1. Ανάμεσά τους και 183 τύπου Leopard 2A4, ενός παλαιότερου μοντέλου, για το οποίο οι ειδικοί λένε ότι θα ήταν ιδιαίτερα κατάλληλο για χρήση στην Ουκρανία».

«Οι μεγαλύτεροι στόλοι Leopard 2 στη συμμαχία του ΝΑΤΟ είναι η Ελλάδα και η Τουρκία», μετέδιδε νωρίτερα σε ρεπορτάζ της και η γερμανική taz. Όλα αυτά όπως μπορεί να αντιληφθεί κανείς προκαλούν εύλογα ερωτηματικά για το αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προχωρήσει σε συμφωνία με τον Ζελένσκι προκειμένου να στείλει η χώρα μας και άλλο πολεμικό υλικό.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments