Συμφωνία Κίνας – Β. Κορέας για στρατιωτική υποστήριξη

0
Dodekanisos

Μεγαλώνει τους συμμάχους της αλλά και την στρατιωτική της υποστήριξη  η Ρωσία μιας και σύναψε συμφωνία και με την Βόρεια Κορέα μετά από επίσκεψη που πραγματοποίησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Η συμφωνία για μια συνολική στρατηγική εταιρική σχέση, προβλέπει βοήθεια σε περίπτωση επίθεσης εναντίον ενός από τους συμμετέχοντες. Αυτό δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν μετά από διαπραγματεύσεις με τον Κιμ Γιονγκ Ουν. Σε σχετικές δηλώσεις που έκανε, ο Πούτιν επεσήμανε τα εξής:

«Η νέα συνθήκης, προβλέπει βοήθεια σε περιπτώσεις επίθεσης εναντίον μιας από τις χώρες της συνθήκης. Σύμφωνα με ειδικούς, πρόκειται στην πραγματικότητα για μια στρατιωτική αμυντική συμμαχία δύο κρατών που θα υποχρεωθούν να έρθουν στη διάσωση σε περίπτωση επίθεσης. Έτσι, σε περίπτωση επίθεσης του ΝΑΤΟ στη Ρωσία, η Βόρεια Κορέα θα μας παράσχει στρατιωτική βοήθεια. Αντίστοιχα, θα έρθουμε στη διάσωση σε περίπτωση επίθεσης στη ΛΔΚ από τη Νότια Κορέα και τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Επιπλέον, όπως δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, η Ρωσία δεν αποκλείει την ανάπτυξη στρατιωτικής-τεχνικής συνεργασίας με τη Βόρεια Κορέα στο πλαίσιο της υπογραφείσας συμφωνίας στρατηγικής εταιρικής σχέσης. Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι ηγέτες της Ρωσίας και της Βόρειας Κορέας συμφώνησαν για την κατασκευή συνοριακής οδικής γέφυρας κατά μήκος του ποταμού Tumannaya.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments