Αρχική Επικαιρότητα Διάφορα Συλλυπητήρια για τον Δημήτρη Κρεμαστινό

Συλλυπητήρια για τον Δημήτρη Κρεμαστινό

0
Dodekanisos

Πολλά είναι τα συλλυπητήρια μηνύματα που έρχονται για τον θάνατο του καθηγητή καρδιολογίας Δημήτρη Κρεμαστινού. Ήταν μια μεγάλη προσωπικότητα και ένας τίμιος άνθρωπος που είχε ιδιαίτερες δεσμούς βέβαια με τη Ρόδο και γενικότερα τη Δωδεκάνησο.

Ο Διαγόρας
Η οικογένεια του Διαγόρα εκφράζει τη βαθιά θλίψη της για τον χαμό του Δημήτρη Κρεμαστινού. Ενός σπουδαίου ανθρώπου, πολιτικού και επιστήμονα, που υπηρέτησε τον τόπο και την χώρα του με ιδιαίτερο ήθος και ουσιαστική προσφορά. Η αγάπη του προς στο ιστορικό μας σωματείο ήταν τεράστια! Το περασμένο Ιανουάριο είχε αποδεχτεί με χαρά την πρόσκληση μας, να είναι κεντρικό ομιλητής στις εκδηλώσεις εορτασμού των 115 χρόνων του Γ.Σ. Διαγόρας. Δεν πρόλαβε, όμως… Θα είναι «Αθάνατος» στις καρδιές όλων των συμπατριωτών του!

Η Ρόδος
Με το άγγελμα του θανάτου του Δημήτρη Κρεμαστινού, το ΔΣ της Ρόδου συνήλθε εκτάκτως και αποφάσισε να εκφράσει τα συλλυπητήρια του στους οικείους του και να καταθέσει στεφάνι στη μνήμη ενός άξιου τέκνου της Δωδεκανήσου. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της γης που θα τον σκεπάσει…

Ο Άρης
Τα θερμά του συλλυπητήρια θέλει να εκφράσει δημόσια και ο Άρης Αρχαγγέλου. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…

O ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
Ο Βασίλης Υψηλάντης
Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Βασίλης Α. Υψηλάντης, Κοσμήτορας Α της Βουλής των Ελλήνων και Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής στο άγγελμα του θανάτου του Καθηγητή Δημητρίου Κρεμαστινού προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετώ τον Καθηγητή Δημήτρη Κρεμαστινό. Τον αγαπητό συμπατριώτη, τον εξαίρετο γιατρό και πανεπιστημιακό δάσκαλο, τον μαχητικό κοινοβουλευτικό και αποτελεσματικό υπουργό. Η Δωδεκάνησος τον άνθρωπο που έβρισκε στήριγμα της στα δύσκολα και σημαντικά. Για μένα υπήρξε πολύτιμος συνοδοιπόρος στη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων των νησιών μας. Ο τόπος μας τον ευγνωμονεί. Υπόσχεση μας να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την υγειονομική θωράκιση των νησιών μας και την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων τους. Εκφράζω τα θερμότερα συλλυπητήρια στη σύζυγο και τους οικείους του. Να είναι η μνήμη του αιωνία.»

Ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης
Τα Δωδεκάνησα και η Ρόδος αποχαιρετούν τον Δημήτρη Κρεμαστινό. Τον άνθρωπο, τον επιστήμονα, τον φίλο, τον ευπατρίδη της πολιτικής, ο οποίος μας έκανε πάντα να νιώθουμε περήφανοι που είμαστε συμπατριώτες του. Ο Τζίμης, όπως τον αποκαλούσαμε οι αμέτρητοι φίλοι του στη Ρόδο, διένυσε μια διαδρομή αξιών και ήθους, γεμάτη απλότητα και καλοσύνη. Προσωπικός γιατρός του Ανδρέα Παπανδρέου και του Μπρέζνιεφ, αλλά και χιλιάδων απλών συνανθρώπων του, κορυφαίος καρδιολόγος, διεθνούς κύρους ακαδημαϊκός δάσκαλος, υπηρέτησε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, και προσέφερε στην πατρίδα, έχοντας πάντα στο νου και την καρδιά του, τον τόπο μας.  Φεύγει από κοντά μας σε μια δύσκολη στιγμή, θύμα της πανδημίας που κοστίζει ανθρώπινες ζωές, σε ολόκληρο τον πλανήτη.  Μας αφήνει πολύτιμη κληρονομιά την προσήλωση και την αγωνιστικότητά του, για τα ιδανικά της δημοκρατίας, της κοινωνικής συνοχής και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Θα τον θυμόμαστε πάντα με ειλικρινή αγάπη και ιδιαίτερο σεβασμό. Αιωνία η μνήμη του!

Ο Αντιδήμαρχος Στράτος Καρίκης
Αποχαιρετούμε σήμερα, με βαθιά θλίψη το μεγάλο Δωδεκανήσιο, τον ακαδημαϊκό, τον τέως αντιπρόεδρο της Βουλής, Δημήτρη Κρεμαστινό.
Το λαμπρό γιατρό που βοήθησε και θεράπευσε χιλιάδες κόσμου, τον πολιτικό που κέρδισε το σεβασμό όλων των πολιτικών χώρων και είχε τη χαρά να τον τιμούν εν ζωή.
Η δημιουργία του Νοσοκομείου, του Αιμοδυναμικού Τμήματος και η μεγάλη του συμβολή στην επίλυση προβλημάτων υγείας, του έδωσαν θέση ξεχωριστή στην καρδιά όλων μας. Έζησε για να προσφέρει, στη Ρόδο, στο χωριό του τον Αρχάγγελο, στον κόσμο όλο. Με ήθος, ανιδιοτέλεια και πάθος για την προάσπιση των συμφερόντων της Δωδεκανήσου.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Η αντιπεριφερειάρχης Υγείας Χαρούλα Γιασιράνη
Ο Δημήτρης Κρεμαστινός ήταν ο γιατρός όλων των Δωδεκανησίων, ο γιατρός της καρδιάς μας. Κατά τη δεκαετή κοινοβουλευτική του διαδρομή αλλά και ως Υπουργός Υγείας, συνέδεσε το όνομά του με τη λειτουργία των σημαντικότερων καρδιολογικών κλινικών της χώρας, την ενίσχυση του ΕΚΑΒ, τη λειτουργία των αεροδιακομιδών, τη δημιουργία του ΟΚΑΝΑ, την εισαγωγή της τηλεϊατρικής, την αναμόρφωση του Ψυχιατρείου της Λέρου, την ίδρυση και στήριξη του Νοσοκομείου Ρόδου. Η απουσία του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στα Δωδεκάνησα, που τον αγάπησαν και τον τίμησαν επί σειρά ετών. Στην οικογένειά του και τους οικείους του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια. Οι συμπατριώτες του θα τον θυμόμαστε με αγάπη και σεβασμό.

Ο Μανώλης Γλυνός
Η Δωδεκάνησος σήμερα θρηνεί την απώλεια ενός πολύ σημαντικού ανθρώπου και πολιτικού που άφησε όχι μόνο στην περιοχή μας, αλλά και σε όλη τη χώρα τη σφραγίδα του. Έγραψε ιστορία στην πολιτική αλλά και στον τομέα της υγείας. Τη δική του ιστορία.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός δεν είναι από τα ξημερώματα πια κοντά μας γιατί έχασε τη μάχη που από τον περασμένο Μάρτιο έδινε στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Ευαγγελισμός.

Μια μεγάλη προσωπικότητα με ήθος,αξιοπρέπεια , οξυδέρκεια και δυναμισμό. Από τη θέση του υπουργού Υγείας έδωσε μάχες για έχει η Ρόδος, ένα νοσοκομείο πανεπιστημιακού επιπέδου. Ήταν στόχος ζωής για εκείνον η λειτουργία του αιμοδυναμικού τμήματος. Χάρη σε εκείνον χιλιάδες Δωδεκανήσιοι κάνουν επεμβάσεις για την καρδιά και sted χωρίς να χρειάζεται να μεταβαίνουν στην Αθήνα. Πάλεψε και για το ογκολογικό τμήμα που τόσο πολύ ήθελε να λειτουργήσει.

Εκτός από όλα τα άλλα για τα οποία με πάθος πάλευε, έδωσε μάχες για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ και την επέκταση του σε όλη τη χώρα.Χιλιαδες ανθρώπινες ζωές σώθηκαν. Συνέβαλλε στη βελτίωση των αεροδιακομιδών καταλυτικά. Αγωνίστηκε για τη λειτουργία του ΟΚΑΝΑ, για να έχει και η Ρόδος το δικό της παράρτημα, για να μπορούν να έχουν ένα βάλσαμο οκαι ένα φως στον εφιάλτη των ναρκωτικών οι εξαρτημένοι από τις ουσίες. Αγωνίστηκε για να πάψει να αποτελεί αίσχος για τη χώρα το Ψυχιατρείο Λέρου.

Επίσης ως υπουργός Υγείας , με δυναμισμό και επιμονή κατάφερε ώστε να εξαιρεθεί η Ελλάδα από τους περιορισμούς της συνθήκης του Μάαστριχτ, σε ότι αφορά τις δαπάνες για τη δημόσια υγεία. Αυτό άνοιξε το δρόμο για τη υλοποίηση σημαντικών έργων την χρονική περίοδο 1993-1996.

Άνθρωπος καθαρός, έντιμος και συνετός. Με δυναμικό πολιτικό λόγο, αλλά και επιμονή για τα δικά του πιστεύω. Δεν δίσταζε να στηλιτεύσει και το ΚΙΝΑΛ όταν πίστευε πως είχε ξεφύγει από τη γραμμή που είχε χαράξει ο ιδρυτής του Ανδρέας Παπανδρέου.

Διορατικός ,πάντα έβλεπε πιο μπροστά από όλους εμάς, για αυτά που θα έρχονταν. Ποιος θα ξεχάσει τις παρεμβάσεις του όταν ξέσπασε η δημοσιονομική κρίση. Τις προτάσεις του για ένα σχέδιο Μάρσαλ, για να σωθεί η Ελλάδα για να επανεκκινήσει η οικονομία.

Στην πολιτική είχε άποψη και την υποστήριζε με πάθος.

Ο τόπος μας θρηνεί την απώλεια ενός αγαπημένου και σημαντικού ανθρώπου μιας μεγάλης προσωπικότητας .

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.



0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments