Αρχική Uncategorized Συλλήψεις Πακιστανών

Συλλήψεις Πακιστανών

0
Dodekanisos

Μεγάλη επιτυχία του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου που σε συνεργασία με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά εξάρθρωσε κύκλωμα έκδοσης πλαστών νομιμοποιητικών εγγράφων αλλοδαπών. Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών που περιήλθαν στο γραφείο ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, συνελήφθησαν προχθές συνολικά τέσσερις Πακιστανοί οι οποίοι φέρονται να είναι μέλη κυκλώματος έκδοσης πλαστών νομιμοποιητικών εγγράφων, κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά. Συγκεκριμένα, ένας αλλοδαπός, μέλος του κυκλώματος, συνελήφθη προχθές το μεσημέρι από άνδρες της Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Ρόδου, στην Ακαντιά, μετά τον κατάπλου πλοίου της γραμμής, ενώ συνόδευε δύο αλλοδαπούς, άνευ νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν. Στην κατοχή του φερόμενου ως μέλους του κυκλώματος, βρέθηκαν σε σωματική έρευνα το ποσό των 2.800 ευρώ, καθώς και δύο πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, που απεικόνιζαν τους αλλοδαπούς που συνόδευε.  Παράλληλα, ένας αλλοδαπός επιβάτης σε πλοίο της γραμμής, συνελήφθη από άνδρες της Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Πειραιά, κατά την παραλαβή δέματος που εστάλη από το Λιμεναρχείο Ρόδου, το οποίο περιείχε φωτογραφικό υλικό για έκδοση πλαστών διαβατηρίων. Ο συλληφθείς κατά τον έλεγχο επέδειξε πλαστά νομιμοποιητικά έγγραφα.  Στη συνέχεια, ακολούθησε κατ οίκον έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στο σπίτι του συλληφθέντα, στην περιοχή Παγκρατίου Αθηνών, όπου εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δύο ακόμα αλλοδαποί, συγκάτοικοι του, με τους οποίους όπως προέκυψε είχαν συστήσει ομάδα με εγκληματική δραστηριότητα πλαστογράφησης και έκδοσης διαβατηρίων αλλοδαπών, βεβαιώσεων εργασίας προσπορίζοντας μεγάλα οικονομικά οφέλη.
Στο σπίτι, βρέθηκαν ακόμη και κατασχέθηκαν διάφορες πλαστές στρογγυλές κρατικές σφραγίδες από αστυνομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες του δημοσίου, ονοματεπώνυμα κρατικών λειτουργών, πλαστά χαρτονομίσματα, πλαστά διαβατήρια, ψηφιακή φωτογραφική κάμερα, φωτοτυπικό μηχάνημα, κινητά τηλέφωνα, laptop, μηχάνημα πλαστικοποίησης, πλήθος βεβαιώσεων και αδειών παραμονής προς έκδοση, χρηματικό πόσο οκτακόσιων ευρώ, πλήθος έγχρωμων φωτογραφιών μεγέθους διαβατηρίου, πλήθος κενών επικυρωμένων μισθωτηρίων συμφωνητικών κατοικίας, πλήθος κενών εγγράφων γνωστοποίησης όρων ατομικής σύμβασης εργασίας που έφεραν σφραγίδα διάφορων επαγγελμάτων, πλήθος εγγράφων από Διεύθυνση αλλοδαπών και μετανάστευσης.
Οι συλληφθέντες από το Λιμεναρχείο Πειραιά, μαζί με το συλλεχθέν προανακριτικό υλικό και τα κατασχεμένα είδη, παραδόθηκαν χθες στο Λιμεναρχείο Ρόδου, από το οποίο διενεργείται προανάκριση και το μεσημέρι οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα προκειμένου να τους απαγγελθούν κατηγορίες.
Στο μεταξύ, χθες απολογήθηκαν στον Ανακριτή επτά Πακιστανοί, οι οποίοι συνελήφθησαν στη Ρόδο την περασμένη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, προσωπικό του Λιμεναρχείου Ρόδου συνέλαβε ένα 25χρονο Πακιστανό ο οποίος βρέθηκε να κατέχει πλαστά νομιμοποιητικά έγγραφα, μετά από έλεγχο που του έγινε. Σε συνεργασία με τον 25χρονο εντοπίσθηκε σε σπίτι στην Κρεμαστή ένας Πακιστανός, που φέρεται να είχε το ρόλο του διακινητή. Συγκεκριμένα, φέρεται ότι θα διευκόλυνε την μετάβαση του 25χρονου στην Ιταλία αεροπορικώς.
Εκτός του διακινητή εντοπίστηκαν στο σπίτι στην Κρεμαστή ακόμη πέντε παράνομοι μετανάστες, κάποιοι από τους οποίους βρέθηκαν να έχουν πλαστά νομιμοποιητικά έγγραφα. Σε βάρος τους ο Εισαγγελέας άσκησε ποινικές διώξεις για διευκόλυνση, προώθηση και μεταφορά λαθρομεταναστών, εξασφάλιση καταλύματος για απομάκρυνση, άμεση συνέργεια στις παραπάνω πράξεις και παράνομη είσοδο και διαμονή στη χώρα. Μετά την απολογία των αλλοδαπών χθες στον Ανακριτή και με τη σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα, ο φερόμενος ως διακινητής κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, ένας αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους και στους υπόλοιπους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι.
Οι έρευνες συνεχίζονται και μέχρι χθες το βράδυ αναμενόταν να γίνουν και άλλες συλλήψεις αλλοδαπών που έχουν κορυφαίο ρόλο στη σπείρα.
Πηγή: www.proodos.net

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments