Αρχική Videos Συλλαλητήριο κατά των κυρώσεων στην Ρωσία έγινε στην Αυστρία

Συλλαλητήριο κατά των κυρώσεων στην Ρωσία έγινε στην Αυστρία

0

Συγκέντρωση κατά της επιβολής κυρώσεων στη Ρωσία πραγματοποιήθηκε στην Αυστρία. Ο κόσμος ζήτησε την ουδετερότητα της χώρας καθώς και την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης. Ένας από τους ομιλητές στη διαμαρτυρία ήταν ο πρώην αντικαγκελάριος της δημοκρατίας, Heinz-Christian Strache (Χάιντς Κρίστιαν Στράχε) . Μεταξύ άλλων, σημείωσε και τα εξής:


«Οι ευρωπαίοι πολιτικοί θα έπρεπε να πουν: εμείς θέλουμε ειρήνη, θέλουμε να φέρουμε και τις δύο πλευρές της σύγκρουσης στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, θέλουμε να αναζητήσουμε ειρηνικές λύσεις, θέλουμε να βρούμε μια διέξοδο από τη σύγκρουση. Αυτό δεν συμβαίνει. Αντιθέτως, βλέπουμε προμήθεια όπλων, βλέπουμε την πολιτική κυρώσεων, βλέπουμε την κλιμάκωση», τόνισε ο Στράχε.

Δήλωσε επίσης ότι η σημερινή αντιπαράθεση «έχει μια προϊστορία, η οποία πλέον έχει αποσιωπηθεί εντελώς». Σύμφωνα με τον ίδιο, «μιλάμε για ενεργό συμμετοχή αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών στην οργάνωση πραξικοπήματος στην Ουκρανία το 2014, μετά το οποίο ξέσπασε εμφύλιος πόλεμος στη χώρα».

Σύμφωνα με τον Στράχε, είναι απαραίτητο να είμαστε ευαίσθητοι για να προστατεύσουμε τη βάση του αυστριακού Συντάγματος – την ουδετερότητα. Σύμφωνα με τους διοργανωτές του συλλαλητηρίου, η τρέχουσα κρίση «χτύπησε όχι τόσο το κλίμα όσο το κοινοβούλιο και την κυβέρνηση της Αυστρίας». Κάλεσαν την ηγεσία της χώρας να καταβάλει αμέσως προσπάθειες για τη διοργάνωση ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας προκειμένου να τερματιστεί η ένοπλη σύγκρουση.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments