Αρχική Αθλητικά νέα Συγκλονιστικός Τιμ Σπαρβ: «Πρέπει να μιλήσουμε για το Κατάρ»

Συγκλονιστικός Τιμ Σπαρβ: «Πρέπει να μιλήσουμε για το Κατάρ»

0
Dodekanisos

Ο Τιμ Σπαρβ απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο να μην σιωπήσει για το Κατάρ. Πρόκειται για την χώρα που θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022. Ωστόσο καθημερινά διαρρέουν πολλά για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν και γίνεται λόγος ακόμα και για χιλιάδες νεκρούς. 

Ο αρχηγός της Εθνικής Φινλανδίας, άλλοτε παίκτης της Λάρισας και νυν της Ελσίνκι, πήρε θέση για τα όσα διαδραματίζονται στο Κατάρ, μέσα από την ιστοσελίδα «The Players’ Tribune».

Το συγκλονιστικό κάλεσμα του Τιμ Σπαρβ

«Προς όλους τους ποδοσφαιριστές, τους προπονητές, τις ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες. Προς όλους τους φιλάθλους και τους δημοσιογράφους. Στην πραγματικότητα, προς όλους όσοι απλά ενδιαφέρονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Κρατήστε την συζήτηση για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ ζωντανή. Συνεχίστε να ενώνετε την φωνή της σας για να υποστηρίξετε τους ξένους εργάτες. Γράψτε, δημιουργείστε δημοσιεύσεις, κάντε tweet. Δημοσιεύστε δηλώσεις. Μιλήστε. Πιέστε το Κατάρ και την FIFA.

Τα τελευταία δυόμιση χρόνια, έχω εισέλθει σε ένα προσωπικό ταξίδι για να μάθω περισσότερα για την κατάσταση στο Κατάρ. Δεν είμαι ειδικός. Αλλά ως αρχηγός της Εθνικής ομάδας της Φινλανδίας, γνωρίζω ότι σύντομα ίσως κληθώ να παίξω σε γήπεδα που για να γίνουν στοίχισαν ανθρώπινες ζωές. Θα είμαστε τα πρόσωπα μίας διοργάνωσης για την οποία δεν έχουμε κανέναν έλεγχο. Οπότε θέλω να ξέρω, μίλησα ακόμα και με εργάτες για να μάθω. Και σας λέω, ότι νιώθουν την στήριξη μας.

Άργησα. Ίσως και πολλά χρόνια. Σκέφτομαι ότι πέντε χρόνια πριν ίσως να είχαμε σώσει και αρκετές ζωές. Γαμώτο, ξυπνήσαμε αργά, ξύπνησα εγώ πολύ αργά. Αλλά μπορούμε να το βελτιώσουμε, να φροντίσουμε να φτιάξουν οι συνθήκες και να κρατήσουμε τους προβολείς στο Κατάρ. Να μιλάνε για αυτό οι φίλαθλοι, οι δημοσιογράφοι, οι οργανισμοί. Και οι παίκτες να είναι αυτοί που μιλάνε πραγματικά πολύ, γιατί δεν είναι μόνο το Κατάρ, αλλά και όλες οι χώρες που θα φιλοξενήσουν μελλοντικές διοργανώσεις», τόνισε μεταξύ άλλων. 
 
 
 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments