Αρχική Επικαιρότητα Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών έξω από το Εφετείο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών έξω από το Εφετείο [vid]

0
Dodekanisos

Ραντεβού έξω από το… Εφετείο όπου εκδικάζεται η νέα προσφυγή του Υπoυργείου Παιδείας για την απεργία τους έδωσαν οι εκπαιδευτικοί. Υπενθυμίζεται πως η πορεία διαμαρτυρίας τους αντιτίθεται στην «Αξιολόγηση», αλλά και στις εξώδικες επιστολές της Νίκης Κεραμέως προς τους ίδιους με αφορμή την σημερινή απεργία τους. Καλέσματα για την συμμετοχή στην σημερινή απεργία έχουν κάνει η ΔΟΕ, η ΟΛΜΕ και η ΟΙΕΛΕ.

Το Εφετείο έχει κατακλειστεί από τους εκπαιδευτικούς ήδη από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας. Ενώ οι πορεία διαμαρτυρίας τους συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη. Όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ της Ελλάδας, δάσκαλοι και καθηγητές, έδωσαν ραντεβού έξω από το Εφετείο. Όπου αυτή την ώρα εκδικάζεται η έφεση που έχει καταθέσει το Υπουργείο Παιδείας ενάντια στην πρωτόδικη απόφαση για την απεργία-αποχή που πρωτοδίκως κηρύχθηκε παράνομη, ζητώντας να κηρυχθεί και καταχρηστική.

Η απεργία των εκπαιδευτικών αντιτίθεται στην «αξιολόγηση» των εκπαιδευτικών μονάδων. Οι διαμαρτυρόμενοι υπογραμμίζουν πως θα κατηγοριοποιηθούν τα σχολεία σε «καλά» και «κακά». Γεγονός στο οποίο αναφέρθηκε και η ΕΛΜΕ Κέρκυρας στην επίσημη ανακοίνωσή της

Τέλος όπως μεταδίδει το «news247.gr», Aντίστοιχες κινητοποιήσεις και συλλαλητήρια αναμένονται και σε πολλές ακόμα πόλεις της Ελλάδας. Την ίδια στιγμή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιούν αυτή την ώρα εκπαιδευτικοί οι οποίοι τάσσονται κατά της αξιολόγησης.

Δείτε τα βίντεο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments