Γεωργιάδης: Συγκεντρωμένοι τον αποδοκίμασαν σε έντονο ύφος

Αποδοκιμασίες σε έντονο ύφος συνάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης από τους συγκεντρωμένους που βρίσκονταν στο Σύνταγμα στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στην εστίαση

Ο υπουργός Ανάπτυξης αποδοκιμάστηκε έντονα το πρωί, στην πλατεία Συντάγματος, από διαδηλωτές που συμμετείχαν στη σημερινή απεργία, διαμαρτυρόμενοι για τα πρόσφατα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Οι δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Open «Ώρα Ελλάδος» προ τεσσάρων ημερών, δεν ξεχάστηκαν από τους συγκεντρωμένους που τον υποδέχθηκαν με αποδοκιμασίες και γιούχα. Ενώ στις εικόνες που κατέγραψε το newsbeast.gr ακούγεται μια γυναίκα να του φωνάζει: «Θα μας πεις και αχάριστους!».

«Κάνουν απεργία χωρίς κανένα λόγο»

Σε δηλώσεις του νωρίτερα στον τηλεοπτικό σταθμό Open σχετικά με την απεργία στην εστίαση, ο Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε πως «οι άνθρωποι της εστίασης έχουν μια ανησυχία για το μέλλον τους, καθώς έπαθαν μεγάλες ζημιές κατά τη διάρκεια της πανδημίας και με τα νέα μέτρα έχουν προφανώς μια αγωνία για το μέλλον. Κάποιοι θεώρησαν σκόπιμο ότι η απεργία είναι μια καλή λύση. Εγώ τους λέω καλό είναι να μην απεργήσουν και να μην κλείσουν τα μαγαζιά τους. Να μας πουν ποιος είναι ο λόγος.

Εάν είχαν μια κυβέρνηση απέναντί τους που είχε κλειστές τις πόρτες και δεν τους άκουγε, να πω ότι επιλέγουν αυτό τον ακραίο τρόπο για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Εδώ η κυβέρνηση κάνει το ακριβώς ανάποδο. Ό,τι μπορέσαμε να κάνουμε και ό,τι μπορούμε να κάνουμε, το κάνουμε. Έχουν θέσει μια σειρά από αιτήματα».

«Έχει πάθει ζημιά η εστίαση από τα νέα μέτρα που πήραμε για τους ανεμβολίαστους; Επειδή εγώ είμαι πάντα ειλικρινής, η απάντηση είναι ναι, έχει πάθει ζημιά η εστίαση. Ειδικότερα σε περιοχές που είναι πολλοί οι ανεμβολίαστοι. (…) Το ερώτημα είναι, είναι αυτή η ζημιά για διάστημα ενός, δύο, τριών εβδομάδων, όσο κρατήσουν τα μέτρα, τόσο μεγάλη ώστε να τεθεί ζήτημα επιβίωσης σε κάποιες επιχειρήσεις και να πρέπει το κράτος μετά από 42 δισ. να δώσει κι άλλα λεφτά; Η απάντηση είναι προς το παρόν όχι. Γιατί είναι πολύ νωρίς για να αξιολογηθεί η οικονομική επίπτωση των μέτρων και γιατί το κράτος δεν έχει για να δώσει. Άρα κάνουν απεργία χωρίς κανένα λόγο γιατί αυτή τη στιγμή χρήματα για να δοθούν δεν υπάρχουν», τόνισε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του.

Διαβάστε επίσης:

Επικαιρότητα

Ελεύθερη Πένα

Αθλητικά Νέα

Αφήστε το σχόλιο σας

σχόλιο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments