Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Σύμπραξη Δήμου και Συλλόγου Αιμοδοτών για συμπολίτες μας που χρήζουν βοήθειας

Σύμπραξη Δήμου και Συλλόγου Αιμοδοτών για συμπολίτες μας που χρήζουν βοήθειας

0
Dodekanisos

Ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος είχε συνεργασία σήμερα  (Τετάρτη) με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου και συζήτησε μαζί τους τη σύμπραξη Δήμου και Συλλόγου για την υποβολή από κοινού πρότασης χρηματοδότησης για αποκατάσταση ατόμων που χρήζουν βοήθειας.

Στη συνάντηση, με τη συμμετοχή της αντιδημάρχου Προγραμματισμού, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Διοίκησης Βασιλική Παπαδημητρίου-Ξεπαπαδάκη, συμμετείχαν ο πρόεδρος του Συλλόγου Φιλήμονας Νικολάου, και τα μέλη: πάτερ Νεκτάριος Πόκκιας, Σάββας Καλαθενός και Αντώνης Γιαννικουρής.

Την πρόταση χρηματοδότησης με τίτλο «Πρόγραμμα Ειδικής Μέριμνας Στέγασης και Εργασιακής Αποκατάστασης» θα υποβάλει ο Δήμος σε σύμπραξη με το Σύλλογο Αιμοδοτών προς το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για το πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία για τους αστέγους».

Οι ωφελούμενοι μπορεί να είναι άστεγοι, άτομα που έχουν υποστεί κακοποίηση και διαμένουν σε ξενώνες, τρόφιμοι του ορφανοτροφείου που ενηλικιώνονται και αφορά στη στέγαση και εργασιακή αποκατάσταση των συνανθρώπων μας.

Το πρόγραμμα μπορεί να καλύψει ενοίκιο για 18 μήνες, δαπάνες οικοσκευών, αλλά και δαπάνες κοινής ωφέλειας ενώ αφορά 12μηνο εργοδοτικών και ασφαλιστικών εισφορών προς τον ωφελούμενο.

Ο δήμαρχος δήλωσε ότι μέλημα του ιδίου και της παρούσας δημοτικής αρχής  είναι η στήριξη κάθε συμπολίτη μας που το έχει ανάγκη.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments