Αρχική Videos Super League: Το πανόραμα της 12ης αγωνιστικής

Super League: Το πανόραμα της 12ης αγωνιστικής

0
Dodekanisos

Πολύτιμη νίκη με 1-2 επί του Βόλου πέτυχε ο Παναιτωλικός στο «Πανθεσσαλικό Στάδιο», σε αναμέτρηση για τη 12η αγωνιστική της Super League.

Ο Μόρσεϊ μόλις 3ο λεπτό και ο Καρέλης στο 33′ ήταν οι σκόρερ για τα «καναρίνια», που πανηγύρισαν την τρίτη φετινή νίκη τους (δεύτερη εκτός έδρας). Ο Ρεγκατέν είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 7ο λεπτό για τους Θεσσαλούς, που συμπλήρωσαν τέσσερις σερί ήττες και συνολικά επτά διαδοχικά παιχνίδια χωρίς «τρίποντο», μετά το εντυπωσιακό τους ξεκίνημα στο πρωτάθλημα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΒΟΛΟΣ (Γκιγιέρμο Αμπασκάλ): Κλέιμαν, Ρομέρο, Γκρίλο, Φεράρι, Ρινέρ (50΄ Βοϊτκόφσκι), Σοάρες (77΄ Νίνης), Ορόζ (77΄ Τσοκάνης), Ρεγκατέν, Μπαρτόλο, Ροσέρο (66΄ Τερεζίου), Φαν Βέερτ

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Μελίσσας, Αποστολάκης, Βργκοτς, Χουχούμης, Αντούνες, Μεντόσα (75΄ Λούι), Φλόρες, Τσιγγάρας, Μόρσεϊ, Μπαρμπόσα (64΄ Ντουάρτε), Καρέλης (85΄ Βέργος)

Παρελθόν ο Αμπασκάλ

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη ήττα, ήταν που ξεχείλισε το ποτήρι και οδήγησε σε ραγδαίες αποφάσεις τον Αχιλλέα Μπέο. Ειδικότερα μόλις ένα εξάμηνο «άντεξε» στον πάγκο του Βόλου ο Γκιγιέρμο Αμπασκάλ. Ο Ισπανός τεχνικός ανακοινώθηκε από τον Αχιλλέα Μπέο στις 17 Μαΐου 2021 και μετά από 14 ματς στο «τιμόνι» της ομάδας της Μαγνησίας (12 στη Super League και 2 στο Κύπελλο) από σήμερα (4/12) αποτελεί παρελθόν, μετά την εντός έδρας ήττα από τον Παναιτωλικό (1-2).

«Η ΠΑΕ Βόλος ανακοινώνει την κοινή συναίνεση λύση της συνεργασίας της με τον Ισπανό τεχνικό Γκιγιέρμο Αμπασκάλ, στον οποίο εύχεται καλή επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του» αναφέρει η λιτή ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση, η οποία, πλέον, βρίσκεται σε διαδιασία ανεύρεσης του διαδόχου του 32χρονου προπονητή.

Φιλοδώρησε με τέσσερα γκολ τον Απόλλων Σμύρνης ο Ατρόμητος

Μία εβδομάδα μετά το διασυρμό στην Τρίπολη (6-2) από τον Αστέρα, ο Ατρόμητος βρήκε τον τρόπο ν΄ αντιδράσει και να πετύχει τεράστια βαθμολογικής σημασίας νίκη (2η στο πρωτάθλημα) με 4-1 επί του Απόλλων Σμύρνης και να περάσει στην προτελευταία θέση της κατάταξης, αφήνοντας ουραγό το σημερινό του αντίπαλο.

Πρωταγωνιστής του ματς ήταν ο Ευθύμης Κουλούρης, ο οποίος με τα δύο τέρματα που πέτυχε (68′ πεν. και 75′) έφτασε τα 5 στη Super League, σκοράροντας τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές (με ΠΑΟΚ, Αστέρα και Απόλλων). 

Ο Σπιριντόνοβιτς στο 9′ και ο Μουνίθ στο 40′ πέτυχαν τ΄ άλλα δύο γκολ των γηπεδούχων, ενώ είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Φατιόν (14′ πεν.) για λογαριασμό της «ελαφράς ταξιαρχίας». Με 10 παίκτες τελείωσαν τον αγώνα οι φιλοξενούμενοι, λόγω της αποβολής του Λισγάρα στν φάση του πέναλτι του Ατρόμητου (67′).

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Γιαννιώτης, Καστελάνο, Βασιλαντωνόπουλος, Μαυρομμάτης, Χατζηισαϊας (81΄ Παπαδόπουλος), Στρούγγης, Σπιριντόνοβιτς (86΄ Πισάνο), Μουνίθ (81΄ Μπεντινέλι), Σάλομον, Χαρίσης (81΄ Ντένιτς), Κουλούρης (86΄ Τζαβίδας)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΥΡΝΗΣ (Τζιανλούκα Φέστα): Κότσαρης, Μπαξεβανίδης (46΄ Ντεντάκης), Τουτουαρίμα, Λισγάρας, Φατιόν, Άλβες, Κάστρο, Παμλίδης (46΄ Ντάουντα), Σλίβκα, Φαν Λα Πάρα, Ιωαννίδης (69΄ Μαρτίνεζ)

«Έξι στα έξι» εκτός έδρας για τον Ολυμπιακό

Σε ένα από τα καλύτερα ματς του στη Super League με την φανέλα του Ολυμπιακού, ο Πάπε Αμπού Σισέ (δύο γκολ) οδήγησε τον Ολυμπιακό σε μεγάλη νίκη επί του ΟΦΗ με 3-1, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής. Το σύνολο του Πέδρο Μαρτίνς ξεφεύγει προσωρινά με +9β. από την ΑΕΚ και +13β. από τον τρίτο ΠΑΟΚ.

Απόλυτος κυρίαρχος μετά το γκολ του Διαμαντή στο 16′ ο Ολυμπιακός, πέτυχε τρία γκολ, δύο με τον Σισέ (24′, 49′) κι ένα με τον Λόπες (60′), είχε δοκάρι και πολλές ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα και με την εμφάνισή του έδειξε πως είναι πανέτοιμος για τον «τελικό» της Πέμπτης (9/12) με την Αντβέρπ στο Βέλγιο. 

Οι «ερυθρόλευκοι», παράλληλα, διατήρησαν το αήττητο που έχουν στη Super League (10-2-0), ενώ με την 6η εφετινή τους εκτός έδρας νίκη σε ισάριθμα ματς συμπλήρωσαν 26 μακριά από το Καραϊσκάκη χωρίς να έχουν ηττηθεί!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί, Μαρινάκης, Βούρος, Διαμαντής (74΄ Σελίμοβιτς), Μπαλογιάννης, Τοράλ (89΄ Στάικος), Μεγιάδο, Ντε Γκουζμάν, Φαν Ντάινεν (68΄ Τσιλιανίδης), Λάμπρου (68΄ Καμάου), Καστάνιος (68΄ Γιάννου)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Μπα, Σισέ, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης (65΄ Μαντί Καμαρά), Λόπες (90΄ Βαλμπουενά), Μασούρας (80΄ Ονιεκούρου), Αγκιμπού Καμαρά, Ελ Αραμπί (89΄ Τικίνιο)

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments