Αρχική Αθλητικά νέα Super League 2 Super League 2: Συνεχίζεται χωρίς τηλεοπτική κάλυψη το πρωτάθλημα

Super League 2: Συνεχίζεται χωρίς τηλεοπτική κάλυψη το πρωτάθλημα

0
@SPORTFM
Dodekanisos

Το γαϊτανάκι των τηλεοπτικών δικαιωμάτων αναμένεται να μας απασχολήσει για αρκετό καιρό ακόμα στην Super League 2. Αυτό διότι μετά και το νέο ΔΣ της Super League, δεν προέκυψε συμφωνία με την ΕΡΤ, ωστόσο η Λίγκα αποφάσισε τη διεξαγωγή της 2ης αγωνιστικής το Σαββατοκύριακο. Συμφωνία στην οποία κατέληξαν από κοινού όλες οι ΠΑΕ της κατηγορίας. Το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων θα συζητηθεί εκ νέου από Δευτέρα (15/11). 

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της Super League 2

«Ολοκληρώθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 2, όπου το σώμα ενημερώθηκε ότι η ΕΡΤ Α.Ε. εμμένει στην απόφασή της ως προς την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του πρωταθλήματος Betsson Super League 2, 2021-2022.

Η πρόταση δεν έγινε αποδεκτή από το σώμα στο σύνολο του ποσού ενώ αντιτάχθηκε πλήρως στον διαχωρισμό του μπόνους που η διοίκηση της Δημόσιας Τηλεόρασης θέλει να επιβάλλει και ο οποίος δεν προβλέπεται από κανένα νόμο ή διάταξη.

Η Λίγκα επιφυλάσσεται ως προς τη συνέχεια των κινήσεών της».

Νέα επιβάρυνση των συλλόγων στην δεύτερη κατηγορία 

Την ίδια στιγμή, ενώ το τηλεοπτικό συμβόλαιο παραμένει στον «αέρα» και ενώ οι ομάδες αναζητούν πηγές εσόδων, μία απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής προκάλεσε την «έκρηξη» του Λεωνίδα Λεουτσάκου (πρόεδρος της δεύτερης κατηγορίας). 

Ειδικότερα, αναβρασμός επικρατεί στις ΠΑΕ, καθώς η ΕΠΟ αποφάσισε να επωμίζονται οι σύλλογοι τα έξοδα για τα τεστ κορονοϊού που θα υποβάλλονται οι διαιτητές.

Πληροφορίες του onsports.gr, αναφέρουν ότι το σκεπτικό της απόφασης είναι πως τα χρήματα που λαμβάνουν οι διαιτητές στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία είναι λιγοστά και δεν είναι σωστό να επιβαρύνονται οι ίδιοι με το κόστος των τεστ, όπως κάνουν οι ομόλογοί τους στη Super League.

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments