Αρχική Αθλητικά νέα Super League 2 Super League 2 όπως λέμε… Squid Game

Super League 2 όπως λέμε… Squid Game

1
onsports.gr
Dodekanisos

Η Super League 2 μετά από 12 (δώδεκα ολογράφως) αναβολές, αναμένεται να προβεί σε σέντρα αυτό το Σαββατοκύριακο. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου γιατί με την Super League 2 (το Super μας μάρανε) ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος! 

Η νέα κλήρωση λοιπόν, πραγματοποιήθηκε χθες (1/11), με τη συμμετοχή 34 ομάδων. Δηλαδή με τις προσθήκες της Ζακύνθου και της Καβάλας. Η σέντρα έχει οριστεί για τις 6-7/11. Ή και όχι. Διότι οι δικαστικές περιπέτειες Καβάλας και Ζακύνθου δεν έχουν ολοκληρωθεί και δεν προβλέπεται να ξεκαθαρίσουν έως το Σαββατοκύριακο.

Το φαινόμενο Ζάκυνθος

Σε προηγούμενο κείμενο, είχαμε γράψει για το φαινόμενο Ζάκυνθος. Έναν σύλλογο που θέλει οπωσδήποτε να αγωνιστεί στην Super League 2. Έχει φάει κόλλημα. Μία ημέρα πριν από την σέντρα, είχε φροντίσει να τινάξει το πρωτάθλημα στον αέρα. Και τώρα που το κατόρθωσε δεν έχει λέει ποδοσφαιριστές για να κατεβάσει ομάδα! Η Ζάκυνθος μπορεί να δικαιώθηκε από το Διαιτητικό Δικαστήριο ως προς τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα. Ωστόσο κατέθεσε νέα προσφυγή κατά της Επιτροπής Ιδιότητας Μεταγραφών, προκειμένου να της εκδοθούν δελτία. Γιατί η ομάδα του Ιονίου, όσο και η Καβάλα δεν έχουν παίκτες στο ρόστερ τους. Απίστευτο; Κι όμως αληθινό. 

Τι μέλλει γενέσθαι με την Καβάλα

Όσο για την Καβάλα; Ξέρετε πως… πηγαίνει η φράση. Η Καβάλα από την πλευρά της βρίσκεται ένα βήμα πίσω από τη Ζάκυνθο. Θα διεκδικήσει κι αυτή τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Super League 2 μέσω του Διαιτητικού Δικαστηρίου.

Ένα επιπλέον πρόβλημα, που ενδέχεται να καθυστερήσει την εκδίκαση των παραπάνω προσφυγών είναι ότι η θητεία των δικαστών του Διαιτητικού Δικαστηρίου ολοκληρώθηκε στις 31/10. Δηλαδή πρέπει να οριστούν νέοι δικαστές, από την Εκτελεστική Επιτροπή. Ακολουθώντας τη διαδικασία που προβλέπεται.

Ωστόσο, η διοργανώτρια αρχή που γνωρίζει τις παραπάνω δυσκολίες, δεν φρόντισε να δώσει ρεπό στις δύο ομάδες την πρώτη αγωνιστική. Αν αρχίσει κανονικά το πρωτάθλημα της Super League 2, τότε αναμένεται να αναβληθούν τα παιχνίδια της Ζακύνθου και της Καβάλας.

Στην περίπτωση που το Διαιτητικό Δικαστήριο απορρίψει το αίτημα της Ζακύνθου, τότε κατά δήλωση του προέδρου της, Στέλιου Γούναρη «θα κατέβουμε σε τρεις αγώνες, θα χάσουμε με 3-0 στα χαρτιά και θα αποβληθούμε…». Το ίδιο ισχύει και για την Καβάλα, καθώς αυτό προβλέπεται από τον ΚΑΠ.

Super League 2 όπως λέμε… Squid Game

Το «Παιχνίδι του Καλαμαριού» (Squid Game) είναι εδώ και λίγο καιρό ίσως η δημοφιλέστερη σειρά στην ιστορία του Netflix. Κάπου εδώ οφείλουμε να δώσουμε εύσημα στον οραματιστή Λευτέρη Αυγενάκη. Ο υφυπουργός – influencer είχε σκεφτεί ένα πρωτάθλημα τύπου Squid Game, πολύ πριν η σειρά κάνει πάταγο στο Netflix. Τι εννοώ; Είχε αποφασίσει αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος με την συμμετοχή 36 συλλόγων. Τους οποίους χώρισε σε Βόρειο και Νότιο όμιλο. Ασχέτως αν αυτοί θα γίνουν 34 ή 32 ή και εγώ δεν ξέρω πόσοι. Τους έπεισε να «χώσουν» από μισό εκατομμύριο, για να συμμετάσχουν σε μία κατηγορία από όπου θα ανέβει ένας! Αν αυτό δεν είναι πρωτοπορία και οραματισμός, τότε δεν ξέρω πως να το χαρακτηρίσω…

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] αναδιάρθρωση προέκυψε ένα πρωτάθλημα τύπου «Squid Game» (όπως έχουμε αναφερθεί σε παλαιότερο κείμενό μας). Η πλέον χαρακτηριστική κατάσταση αφορά αυτή που […]