Αρχική Αθλητικά νέα Super League 2 Super League 2: Η δικαίωση της ΑΕΛ άφησε εννιά ομάδες χωρίς άδεια!

Super League 2: Η δικαίωση της ΑΕΛ άφησε εννιά ομάδες χωρίς άδεια!

0
@SPORTFM
Dodekanisos

Η ΑΕ Λάρισας είχε καταθέσει προσφυγή κατά της Super League 2 την οποία τελικά και κέρδισε. Σαν αποτέλεσμα μετά την νέα αυτή τροπή, εννιά σύλλογοι έμειναν χωρίς άδεια. Παράλληλα οι συγκεκριμένοι σύλλογοι δεν θα έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τις μεταγραφές τους στο πρωτάθλημα! 

Ενώ άπαντες περιμένουν σέντρα στις 17 Οκτωβρίου στην Super League 2, εν μία νυκτί όλα τινάχθηκαν στον αέρα. Νέο αλαλούμ στην Super League 2 προέκυψε αργά το βράδυ της Τρίτης (5/10). Όπως έκανε γνωστό η ΕΠΟ, η προσφυγή της ΑΕΛ κατά της Super League 2 έγινε εν μέρει δεκτή, κατά πλειοψηφία. Ουσιαστικά, ακυρώνεται η απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ, σύμφωνα με την οποία εννιά ΠΑΕ που προβιβάστηκαν στην Super League 2 με μη αγωνιστικά κριτήρια -μετά την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων- επρόκειτο να αγωνιστούν χωρίς κριτήρια αδειοδότησης.

Ο λόγος για τις ΠΑΕ: Πανσερραϊκός, Ολυμπιακός Βόλου, Θεσπρωτός, Ηρακλής, Αλμωπός, Απόλλων Πόντου, Καλλιθέα, Αιγάλεω, Αστέρας Βλαχιώτη. Οι προαναφερθείσες ΠΑΕ δεν διαθέτουν άδεια. Ταυτόχρονα, έχουν μεταγραφικό περιορισμό που σημαίνει ότι οι μεταγραφές-ανανεώσεις άνω των 25 ετών που έχουν πραγματοποιήσει είναι άκυρες. Δεν μπορούν να αγωνιστούν στο πρωτάθλημα! 

Στον αντίποδα, ΔΕΝ έγινε δεκτή η προσφυγή με την οποία οι «βυσσινί» ζητούσαν την αποπομπή του προέδρου της ΕΠΟ, Παναγιώτη Δημητρίου. Αλλά και τις εκπτώσεις των αντιπροέδρου της ΕΠΟ, Αστέριου Αντωνίου. Καθώς και του ταμία της ΕΠΟ, Κλέαρχου Τζαφέρη. Ήταν τα άτομα που αποτελούσαν την Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων. 

Η χαρακτηριστική ανακοίνωση της ΕΠΟ

«Δέχτηκε, κατά πλειοψηφία εν μέρει, την προσφυγή της ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία ”ΠΑΕ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΑΕΛ” κατά του τριτοβάθμιου αθλητικού σωματείου με την επωνυμία ”ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (Ε.Π.Ο.)”. Ακυρώνει την από 14.09.2021 απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων (Θέμα 1ο) του καθού τριτοβάθμιου αθλητικού σωματείου με την επωνυμία ”ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (Ε.Π.Ο.)” αναφορικά με την ”Απόφαση επί των διαβιβασθέντων από την Super League 2 αιτημάτων ΠΑΕ, προερχομένων από την Football League αναφορικά με την επιβολή των ποινών μη αδειοδότησής τους”. Όπως ειδικότερα το περιεχόμενο αυτής (απόφασης) αναφέρεται στο αιτιολογικό».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments