Αρχική Αθλητικά νέα Άλλα Σπορ Συνεχίζονται οι αγώνες του ΑΣΙΑΘΡ

Συνεχίζονται οι αγώνες του ΑΣΙΑΘΡ

0
asiathr2
Dodekanisos

Συνεχίζονται το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Σεπτεμβρίου, οι ιστιοπλοϊκοί αγώνες που διοργανώνει ο Αθλητικός Σύλλογος Ιστιοπλόων Ανοικτής Θάλασσας Ρόδου για το 2016 με τον αγώνα των ΝΕΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΩΝ. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο και στα πλαίσιά του θα γίνουν δυο παράκτιες ιστιοδρομίες. Τα ιστιοπλοϊκά σκάφη θα έχουν ως κυβερνήτες νέους ιστιοπλόους, απόφοιτους της Σχολής του Συλλόγου, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να δείξουν τις ικανότητές τους και να εφαρμόσουν όσα έχουν μάθει πλάι στους έμπειρους καπετάνιους των σκαφών του Συλλόγου καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.
Το Σάββατο είναι προγραμματισμένη η πρώτη ιστιοδρομία. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 11:00 το πρωί στην περιοχή του Ενυδρείου και συγκεκριμένα τα σκάφη θα εκκινήσουν ανοικτά του βατήρα (τραμπολίνο). Στη συνέχεια και ανάλογα με το αν επικρατεί δυτικός ή νότιος άνεμος θα διανύσουν μια απόσταση 6 μιλίων. Συγκεκριμένα τα σκάφη θα κινηθούν προς τον κόλπο της Ιξιάς για να καβαντζάρουν μια σημαδούρα και να επιστρέψουν για τον τερματισμό τους στο ίδιο σημείο της εκκίνησης (σε περίπτωση που ο άνεμος είναι δυτικής κατεύθυνσης) ή θα κινηθούν προς την περιοχή της νέας Μαρίνας Ρόδου και θα επιστρέψουν για να τερματίσουν στο σημείο εκκίνησης (σε περίπτωση που ο άνεμος έχει νότια διεύθυνση).
Για την Κυριακή και πάλι με εκκίνηση στις 11:00 το πρωι, είναι προγραμματισμένη η δεύτερη ιστιοδρομία, ίδιας μορφής με την πρώτη. Στη συνέχεια είναι προγραμματισμένη εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Ρόδου προς τιμήν του Συλλόγου. Στην εκδήλωση θα δοθούν τα έπαθλα στους νικητές του αγώνα αλλά κυρίως θα τιμηθεί ο Σύλλογός μας για την πολυετή παρουσία του, τις επιτυχίες των αθλητών του και τους διεθνείς αγώνες που διοργανώνει. Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στις 17:00 στα γραφεία μας στο Μανδράκι. Θα τραγουδήσει η Μικτή Χορωδία του Δήμου Ρόδου καθώς και μουσικό σχήμα.
Στα πλαίσια του αγώνα, την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 21:30 είναι προγραμματισμένη η καθιερωμένη συγκέντρωση κυβερνητών, στην θα δοθούν οι απαραίτητες οδηγίες στους αγωνιζόμενους από τα μέλη της Επιτροπής Αγώνων. Η συγκέντρωση κυβερνητών θα γίνει στις εγκαταστάσεις του ΑΣΙΑΘΡ στην Μαρίνα Μανδρακίου. Οι οδηγίες πλου και άλλες πληροφορίες του αγώνα ΝΕΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΩΝ έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΑΣΙΑΘΡ – www.asiathr.gr

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments