Αρχική Επικαιρότητα Διάφορα Συνεργασία σε νέα πρότυπα

Συνεργασία σε νέα πρότυπα

0
digenis sinentefksi
Dodekanisos

Η συνεργασία του Διγενή με τον Γκόραν Μιλοσάβλιεβιτς επισημοποιήθηκε και δημόσια στην συνέντευξη τύπου που δόθηκε το Σάββατο(19-11) το μεσημέρι στο ξενοδοχείο «Αldemar» με την παρουσία των συνεργατών του Μάριο Πλουμπή και του προπονητή τερματοφυλάκων Σπύρου Πασπαλίδη. Επίσης στην συνέντευξη ήταν ο πρόεδρος του Διγενή Μιχάλης Ψύλου και μέλη του Δ.Σ. Το πρών έδωσε ο περιφερειακός σύμβουλος Κάλλιστος Διακογεωργίου και ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Κοσκινού Νίκος Μανωλάγκας.
Οι επίσημοι, πλέον, συνεργάτες, παρουσίασαν σε γενικές το πρόγραμμα πάνω στο οποίο θα εργαστούν για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου και την προώθηση των νεαρών ποδοσφαιριστών χωρίς όμως να πουλήσουν ψεύτικες ελπίδες στα παιδιά και τους γονείς τους. Τον λόγο πήρε πρώτος ο πρόεδρος του Διγενή κ. Ψύλου ο οποίος ανέφερε τα παρακάτω:
«Σας ευχαριστούμε που ανταποκριθήκατε στην πρόσκληση μας για την συνέντευξη που δίνουμε σήμερα(προχθές) για θέματα της Ακαδημίας μας και την συνεργασία με τον κ. Μιλοσάβλιεβιτς. Ευχαριστούμε τον κ. Αγγελόπουλο ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου «Aldemar» για την παραχώρηση της αίθουσας, όπως και την διεύθυνση για την ετοιμασία του χώρου. Στόχος της διοίκησης του Διγενή, εκτός από την λειτουργία και την οργάνωση της ανδρικής ομάδας ώστε να επιστρέψει στην θέση που της αρμόζει λόγω της ιστορίας της τόσα χρόνια, είναι και η ανάπτυξη των τμημάτων της Ακαδημίας μας και η εξέλιξη τους.
Θέλουμε να εκσυγχρονίσουμε αυτά τα τμήματα, ώστε να δίνουμε ένα κίνητρο στους γονείς και στα παιδιά, για να έρχονται και να γνωρίσουν τις τεχνικές του ποδοσφαίρου, να αθληθούν σωστά και όχι να σπαταλούν τον χρόνο τους στην τεχνολογία του 21ου αιώνα όπου εκεί εγκυμονούν και πολλοί κίνδυνοι. Μετά από συζητήσεις και συναντήσεις για ανταλλαγή απόψεων με τον κ. Πλούμπη και τον κ. Μιλοσάβλιεβιτς, αποφασίσαμε να συνεργαστούμε με προοπτική για την περαιτέρω ανάπτυξη των τμημάτων υποδομής του Διγενή αλλά και να δώσουμε την δυνατότητα στα παιδιά να δουλέψουν με τον Γκόραν και αν φτάσουν σε ένα επιθυμητό αγωνιστικό επίπεδο, να κυνηγήσουν το όνειρο τους για μια μετεγγραφή στο εξωτερικό. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την συνεργασία θα σας ενημερώσουν στην συνέχεια ο κ. Πλούμπης και ο κ. Μιλοσάβλιεβιτς.
Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της κοινότητας Κοσκινού τον κ. Νίκο Μανωλάγκα για την αμέριστη βοήθεια του όσο διάστημα είμαστε στην διοίκηση. Ότι του ζητήσουμε είναι δίπλα μας πραγματικά αλλά να τον ευχαριστήσουμε επίσης που κράτησε την ομάδα όλα αυτά τα χρόνια και την βρήκαμε σε υψηλό επίπεδο και ειδικά στις ακαδημίες. Ευχαριστούμε επίσης τον περιφερειακό σύμβουλο Νοτίου Αιγαίου κ. Κάλλιστο Διακογεωργίου για την παρουσία του σήμερα(προχθές) στην εκδήλωση μας και χαιρόμαστε να σας βλέπουμε στις άψογες εγκαταστάσεις του γηπέδου μας αρκετές φορές».
Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο συνεργάτης του κ. Μιλοσάβλιεβιτς , Μάριος Πλούμπης ο οποίος αρχικά ανέφερε ότι οι δύο πλευρές συμβαδίζουν με την ίδια φιλοσοφία πάνω σε ένα τέτοιο σημαντικό γεγονός. Επίσης ο κ. Πλούμπης τόνισε ιδιαίτερα την κακή νοοτροπία που υπάρχει στην Ελλάδα μεταξύ των γονέων σε ότι αφορά την εξέλιξη των παιδιών τους. Βασικός στόχος μας τόνισε ότι είναι η ανάπτυξη του προϊόντος, δηλαδή του ποδοσφαίρου, όμως με πρόγραμμα που θα τηρείται ευλαβικά από την διοίκηση του Διγενή αλλά και των προπονητών που θα έχουν την άμεση επαφή με τον κ. Μιλοσάβλιεβιτς, ο οποίος θα έρχεται στο νησί μας και στις ακαδημίες του Διγενή τρεις φορές τον χρόνο. Αναφορά έγινε από τον κ. Πλούμπη και στις συμμετοχές των αναπτυξιακών τμημάτων της ομάδας σε διεθνείς διοργανώσεις, όχι απλά για την συμμετοχή αλλά αφού έχει γίνει το ανάλογο σκάουτινγκ και την πορεία των μικρών ποδοσφαιριστών. Εάν κάποια παιδιά καταφέρουν να φτάσουν στο τελικό στάδιο της ανάπτυξης « Εϊτζεντ» τότε θα συμμετάσχουν σε προπονήσεις ομάδων του εξωτερικού με τις οποίες συνεργάζεται ο Γκόραν. Ακολούθησε στο βήμα ο κ. Πασπαλίδης που προσπάθησε με συντομία να καταδείξει τον τρόπο με τον οποίο καλλιεργείται στα μικρά παιδιά το ποδόσφαιρο και τις διαφορές που υπάρχουν στην Ελλάδα με το εξωτερικό.
Τελευταίος τον λόγο πήρε ο Γκόραν Μιλοσάβλιεβιτς, ο οποίος με την βοήθεια του διερμηνέα κ. Γιώργου Τριανταφυλλίδη, αναφέρθηκε πρώτα στην ποδοσφαιρική του καριέρα ως τερματοφύλακας. Στην συνέχεια εστίασε την ομιλία του τον σκοπό μιας ομάδας ο οποίος είναι να καλλιεργήσει τους μικρούς ποδοσφαιριστές όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και την προσωπικότητα κάθε παιδιού μέσα και έξω από τα γήπεδα. Επίσης αναφέρθηκε για την παραμονή του στο νησί μας και την δουλειά που έκανε με τα παιδιά των ακαδημιών του Διγενή, από τα οποία έμεινε ικανοποιημένος για την βελτίωση που έδειξαν στο μικρό χρονικό διάστημα των εννέα ημερών. Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε η άποψη του πως επιθυμεί να εφαρμόσει την μέθοδο της μετάβασης ενός παιδιού η περισσοτέρων σε μια άλλη χώρα, το οποίο θα ζήσει με μια οικογένεια ντόπια για αποκτήσει νέες αντιλήψεις στο διάστημα της παραμονής του εκεί. Ο κ. Μιλοσάβλιεβιτς έκλεισε την ομιλία του με την ευχή, η συνεργασία με τον Διγενή να είναι μακρόχρονη και αποδοτική.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments