Αρχική Videos Στραγγάλισαν τον δημιουργό του Ρωσικού εμβολίου Sputnik V

Στραγγάλισαν τον δημιουργό του Ρωσικού εμβολίου Sputnik V

0

Νεκρός βρέθηκε στο διαμέρισμα του ένας από τους επιστήμονες που βοήθησε στην ανάπτυξη του ρωσικού εμβολίου Sptutnik κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα με την Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Πρόκειται για τον Αντρέϊ Μποτίκοφ ο οποίος εργαζόταν ως ανώτερος ερευνητής στο Εθνικό Ερευνητικό Κέντρο για την Οικολογία και τα Μαθηματικά . Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για στραγγαλισμό.
«Σύμφωνα με την έρευνα, στις 2 Μαρτίου 2023, σε πολυκατοικία που βρίσκεται στην οδό Rogova στη Μόσχα, ένας 29χρονος νεαρός, κατά τη διάρκεια καυγά, στραγγάλισε με ζώνη τον 47χρονο ιδιοκτήτη του διαμερίσματος και τράπηκε σε φυγή».

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ταυτοποίησαν τον ύποπτο ως «Alexei Z», έναν πρώην κατάδικο που πέρασε 10 χρόνια στη φυλακή με την κατηγορία της παροχής σεξουαλικών υπηρεσιών. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένης της ρωσικής εφημερίδας Mash, ανέφεραν ότι το περιστατικό φαίνεται να ήταν το αποτέλεσμα μιας χρηματικής διαμάχης μεταξύ του επιστήμονα και του υπόπτου.

Ο Μποτίκοφ ήταν ένας από τους 18 επιστήμονες που ανέπτυξαν το εμβόλιο Sputnik V το 2020. Σύμφωνα με τους The Moscow Times , ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε τιμήσει τον ιολόγο με το βραβείο Order of Merit for the Fatherland για την εργασία του στο εμβόλιο.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments