Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Στους «Τζόκοβιτς» της καθημερινότητάς μας!

Στους «Τζόκοβιτς» της καθημερινότητάς μας!

0
Φωτογραφία από Gerd Altmann από το Pixabay

Τι είναι αυτό που καθιστά έναν άνθρωπο σπουδαίο;  Αυτό διερωτόμουν συχνά μέχρι που τυχαία σε ένα σαλόνι αναμονής ιατρού συνάντησα έναν αφανή ήρωα! Δεν υπήρχε τίποτε πάνω του που να μαρτυρούσε  τη  γενναιότητά του. Ή τουλάχιστον δεν μπόρεσα εγώ να διακρίνω κάτι! Έπρεπε να τον ακούσω να αφηγείται την προσωπική του ιστορία. Έπρεπε να τον ακούσω να περιγράφει τη δική  του  στάση τους δύσκολους μήνες του πανδημικού θρίλερ στο οποίο κληθήκαμε να παίξουμε χωρίς να το θέλουμε (οι περισσότεροι τουλάχιστον).

Μέχρι  να ξεσπάσει η λαίλαπα των εκβιασμών που βαφτίστηκαν «επιλογές», ήταν ένας άνθρωπος σαν όλους τους άλλους. Με τις μικρές έγνοιες της καθημερινότητας που μας κρατούν δεμένους σφιχτά στο άρμα της επιβίωσης, με τις ανησυχίες που γεννιούνται μέσα μας σε κάθε μας βήμα και που γιγαντώνονται, όταν γινόμαστε γονείς.
Και όμως! Όταν κλήθηκε να πει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο  ΟΧΙ , εκείνος αποφάσισε να μην ενδώσει στο παράλογο και παράνομο του πράγματος! Να μην παραδώσει τον εαυτό του στο τέρας που καταβρόχθιζε την ελεύθερη βούληση. Να μην ταυτιστεί με τη χειραγωγημένη και κατατρομοκρατημένη πλειοψηφία που είχε αποδεχτεί το επιστημονικά έωλο και το  λάτρευε σαν θεό!

Έτσι ακολούθησε τη μοίρα εκείνων που ανοίγουν τον δρόμο. Τον δικό τους δρόμο! Εκείνων που με την επιλογή τους  βρίσκονται εκτός της αγέλης , κερδίζοντας επάξια τη μοναδικότητά τους.
Και με τι τίμημα!
Όταν τον συνάντησα, είχε στήσει πλέον μια άλλη ζωή. Συνειδητά! Και πατούσε στα πόδια του! Είχε μαζί του το μικρό του παιδί που είμαι σίγουρη ότι δεν μπορούσε να συλλάβει τι ακριβώς είχε κάνει ο πατέρας του! Αυτός, ο ένας μέσα στους πολλούς ! Αυτός ο «μικρός μεγάλος» που έκανε την υπέρβαση. Με ό,τι κι αν συνεπάγεται αυτό.

ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΑ  ΤΥΧΑΙΑ.
ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΩΣΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΉΣΩ
ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ!

5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments