Αρχική Επικαιρότητα Στους τρεις μήνες η διάρκεια του πιστοποιητικού νόσησης

Στους τρεις μήνες η διάρκεια του πιστοποιητικού νόσησης

1
Image by Tumisu from Pixabay
Dodekanisos

Νέο μέτρο με στόχο την αύξηση των εμβολιασμών αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση, με την «ευχή» και της Επιτροπής Ειδικών. Σήμερα, η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, εισηγήθηκε να μειωθεί στους τρεις μήνες η διάρκεια του πιστοπoιητικού νόσησης, με την τελική απόφαση από το υπουργείο να θεωρείται ζήτημα ωρών.

Σύμφωνα με την εισήγηση, όσα πιστοποιητικά νόσησης εκδόθηκαν έως 30/10/21 θα λήξουν στις 31/1/22, ενώ από τη νέα χρόνια θα λήγουν ακριβώς στο τρίμηνο.

Μετά την παρέλευση του 3μηνου, οι νοσούντες θα έχουν περιθώριο ενός μήνα για να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους για τον κορονοϊό και να αποκτήσουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού, για να κινούνται ελεύθερα.

Σε διαφορετική περίπτωση, αν δε εμβολιαστούν δεν θα έχουν πρόσβαση στους κλειστούς χώρους όπως ακριβώς ισχύει σήμερα με τους ανεμβολίαστους.

Υπενθυμίζεται ότι, βάσει των τελευταίων μέτρων για τον περιορισμών της πανδημίας, μόνον οι εμβολιασμένοι και όσοι έχουν πιστοποιητικό νόσησης μπορούν να εισέλθουν σε:

–    εστίαση (κλειστοί χώροι)

–    κέντρα διασκέδασης

–    γυμναστήρια

–    θέατρα

–    κινηματογράφοι

–    μουσεία

–    εκθέσεις

–    συνέδρια

–    γήπεδα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Polytimi
Polytimi
2 years ago

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού χρειάζεται ενάμιση μήνα για να φανεί στο σύστημα.Οποτε στην ουσία ένας που νόσησε έχει ενάμιση μήνα ελευθερία.Δεν μπορεί να καταλάβει ο κόσμος ότι σκοπός της κυβέρνησης δεν είναι η ανάσχεση της επιδημίας αλλά να βάλουν όλοι στο σώμα τους την πειραματικοθανατηφορο ενεση