Αρχική Επικαιρότητα Στους επτά μήνες η λήξη του πιστοποιητικού χωρίς τρίτη δόση

Στους επτά μήνες η λήξη του πιστοποιητικού χωρίς τρίτη δόση

0
protothema.gr
Dodekanisos

Από την 1η Φεβρουαρίου τίθεται σε ισχύ το μέτρο της λήξης του πιστοποιητικού εμβολιασμού στους επτά μήνες μετά την δεύτερη δόση. Συνεπώς, από την πρώτη ημέρα του επόμενου μήνα, όσοι εμβολιασμένοι δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση επτά μήνες μετά τη δεύτερη, θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι!  

«Υπάρχουν επαρκέστατα ραντεβού. Όσοι έχουν κάνει τις δύο δόσεις του εμβολίου, μέχρι την 1η Φεβρουαρίου να κάνουν και την τρίτη δόση. Από την 1η Φεβρουαρίου, θα ισχύσει για όλους τους ενήλικες και όχι μόνο για όσους είναι 60 ετών και άνω. Όσοι ενώ δικαιούνται και μπορούν, δεν θα έχουν κάνει την τρίτη δόση, θα πάψει να ισχύει το πιστοποιητικό εμβολιασμού και τα προνόμια που προσφέρει. Όπως η είσοδος σε εστιατόρια και άλλους κλειστούς χώρους, εάν έχει παρέλθει το 7μηνο μετά από την δεύτερη δόση του εμβολίου», τόνισε o Θάνος Πλεύρης (υπουργός Υγείας), μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» του ΑΝΤ1.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση έχει αφήσει ανοικτό «παράθυρο» για επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού με ηλικιακά κριτήρια. Ουσιαστικά πιθανή είναι η διεύρυνση και στους 50 ετών, εκτός των άνω των 60 που ήδη έχει θεσπιστεί με προθεσμία την 16η Ιανουαρίου. Μετά το πέρας της εν λόγω ημερομηνίας, οι μη εμβολιασμένοι θα καταβάλουν πρόστιμο 100 ευρώ μηνιαίως. 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments