Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Δημήτρης Γάκης και Γιώργος Πόκκιας

Στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Δημήτρης Γάκης και Γιώργος Πόκκιας

0
Dodekanisos

Τέθηκαν επί τάπητος όλα τα θέματα. Αναμένεται η επίσκεψη του Υπουργού στο νησί.

Συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων κο Βαγγέλη Αποστόλου, είχε ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και πρωτογενούς τομέα κος Γιώργος Πόκκιας, την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017, παρουσία του Βουλευτή Δωδεκανήσου κου Δημήτρη Γάκη, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων επισκέψεών του στην Αθήνα.

Στη συνάντηση τέθηκαν όλα τα ζητήματα αρμοδιότητας του Υπουργείου που αφορούν το νησί της Ρόδου και συμφωνήθηκε στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, να πραγματοποιηθεί επίσημη επίσκεψη του Υπουργού, προκειμένου να εξετάσει επί τόπου τα ζητήματα και να εξαγγείλει άμεσες λύσεις.

Ο Αντιδήμαρχος έθεσε στον Υπουργό το πάγιο αίτημα του δήμου Ρόδου, για την παραχώρηση των αγροτικών εκτάσεων της Βάρης και του Καλαμώνα στο δήμο Ρόδου και την αξιοποίηση τους, προς όφελος της ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα στο νησί.

Ο Υπουργός εμφανίστηκε θετικός και δεσμεύτηκε ότι στη διάρκεια της παρουσίας του στη Ρόδο, θα έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία παραχώρησης των ακινήτων και την αξιοποίηση τους, βάσει συμφωνημένων master plan ανάπτυξης.

Παράλληλα συζητήθηκε η διακριτή και ιδιαίτερη αξιοποίηση, αλλά και ένταξη σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα, της έκτασης που βρίσκεται στη Βάρη και κατέχει το ίδρυμα χρόνιων παθήσεων «Αγ. Ανδρέας».

Στο ζήτημα των δασικών χαρτών, ο Υπουργός διευκρίνισε, ότι στα Δωδεκάνησα και ιδίως στη Ρόδο, η ύπαρξη κτηματολογίου δεσμεύει τη χάραξη τους, σεβόμενη το ιδιοκτησιακό καθεστώς που είναι νόμιμα καταχωρημένο.

Στο οξύ πρόβλημα της ανεξέλεγκτης βόσκησης ελαφιών και των ζημιών που προκαλούν στις καλλιέργειες, αλλά και την προστασία τους, έχει ήδη παραδοθεί στο Υπουργείο η σχετική αναλογιστική μελέτη και επίκειται άμεσα η προώθηση των λύσεων που θα αντιμετωπίσουν δραστικά το ζήτημα.

Τέλος, στην επικείμενη επίσκεψη του Υπουργού στη Ρόδο, συμφωνήθηκε να υπάρξουν επαφές και συναντήσεις με το σύνολο των εμπλεκόμενων, στον πρωτογενή τομέα, φορέων και αγροτών. Για το λόγο αυτό ο Αντιδήμαρχος, έδωσε στον Υπουργό αναλυτικό πρόγραμμα επίσκεψης.

Ο κος Γιώργος Πόκκιας εξέφρασε την αισιοδοξία του, ότι η συνάντηση ήταν αποδοτική και αποτελεσματική και την ελπίδα ότι χρόνια του προβλήματα πρωτογενούς τομέα στο νησί, μπαίνουν σε φάση τακτοποίησης.

Ίδια αισιοδοξία, εξέφρασε και ο παριστάμενος Βουλευτής κος Γάκης που παρακολουθεί συνεχώς από κοντά, όλα τα σχετικά θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου στα νησιά μας.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments