Αρχική Αθλητικά νέα Στον Σιμόν Κιάερ και το ιατρικό επιτελείο της Δανίας το President’s Award

Στον Σιμόν Κιάερ και το ιατρικό επιτελείο της Δανίας το President’s Award

0
Dodekanisos

Η UEFA θα απονέμει το βραβείο President’s Award για το 2021 στον Σιμόν Κιάερ και το ιατρικό επιτελείο της Δανίας. Πρόκειται για τα άτομα που έσωσαν την ζωή του Κριστιάν Έρικσεν

Το EURO 2020 ήταν ένα από τα καλύτερα τουρνουά που έχουν διεξαχθεί στην ιστορία όλων των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων. Ωστόσο το EURO 2020 των ειδικών συνθηκών λόγω κορονοϊού, θα μείνει για πάντα χαραγμένο στις μνήμες μας για έναν λόγο. Το ονοματεπώνυμο αυτού Κριστιάν Έρικσεν. 

Ο Δανός μέσος της Εθνικής Δανίας, είχε καταρρεύσει στο χορτάρι στο ματς με την Φινλανδία. Σε μία συγκλονιστική σκηνή που άγγιξε την ανθρωπότητα καταβλήθηκε υπεράνθρωπη προσπάθεια για να κρατηθεί στη ζωή. Ειδικότερα τεράστιο ρόλο συνέβαλε η αστραπιαία αντίδραση του αρχηγού της Δανίας Σίμον Κιάερ και η άμεση επέμβαση του ιατρικού επιτελείου των Δανών.

Η UEFA βραβεύει Σιμόν Κιάερ και το ιατρικό επιτελείο των Σκανδιναβών

Πλέον ο Έρικσεν είναι καλά στην υγεία του και ζει με αυτόματο απινιδωτή. Στο πλαίσιο αυτό η UEFA ανακοίνωσε πως θα επιβραβεύσει τον Κιάερ και το ιατρικό επιτελείο των Σκανδιναβών. Ουσιαστικά θα τους απονέμει το βραβείο President’s Award για το 2021, για την ψυχραιμία και τον απόλυτο επαγγελματισμό που είχαν επιδείξει εκείνες τις κρίσιμες στιγμές.

«Φέτος το President’s award ξεπερνάει το ποδόσφαιρο. Λειτουργεί ως σημαντική και αιώνια υπενθύμιση για το πόσο πολύτιμη είναι η ζωή. Μας κάνει να την βλέπουμε όλοι μας με διαφορετικό τρόπο. Θα ήθελα επίσης να στείλω τις καλύτερες ευχές μου στον Κρίστιαν Έρικσεν και την οικογένειά του, καθώς συνεχίζει την ανάρρωσή του», τόνισε σε μήνυμά του ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν. 

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Morten [Skjoldager], Morten [Boesen] και την ιατρική ομάδα που βοήθησαν στο ”Parken” στις 12 Ιουνίου. Κάνατε φανταστική δουλειά και μου σώσατε τη ζωή. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στον φίλο και αρχηγό Σίμον και στους συμπαίκτες μου στην ομάδα της Δανίας για την υποστήριξή σας. Ευχαριστώ όλους τους θαυμαστές που έστειλαν μηνύματα σε μένα και στην οικογένειά μου. Σημαίνει πολλά και μας έδωσε δύναμη και υποστήριξη. Ευχαριστώ», δήλωσε από την πλευρά του ο Κρίστιαν Έρικσεν.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments