Αρχική Videos Στοιχεία σοκ, κακή ψυχική υγεία κρατά τους νέους εκτός εργασίας!

Στοιχεία σοκ, κακή ψυχική υγεία κρατά τους νέους εκτός εργασίας!

0

Ο νεότερος πληθυσμός της Βρετανίας μένει εκτός εργασίας σε επίπεδα ρεκόρ, καθώς αντιμετωπίζει ζητήματα ψυχικής υγείας. Οι αριθμοί έχουν αυξηθεί μετά την πανδημία, σε μια περίοδο μάλιστα η χώρα παλεύει με μια επιδεινούμενη οικονομική κρίση. Το σχετικό ρεπορτάζ γράφει το Bloomberg, επικαλούμενο επίσημα στοιχεία.

Σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ONS), οι νέοι σε ηλικία εργασίας της χώρας υποφέρουν από μακροχρόνια προβλήματα υγείας που τους κρατούν εκτός εργασίας. Μάλιστα οι ρυθμοί αυξάνονται ανησυχητικά. Η έκθεση δείχνει ότι υπήρξε αύξηση 29% στους νέους ηλικίας 16-24 ετών που αναφέρουν τη μακροχρόνια ασθένεια ως λόγο για να είναι οικονομικά ανενεργοί. Και ένα άλμα 42% μεταξύ των ατόμων ηλικίας 25-34 ετών που είπαν το ίδιο. Τα στοιχεία αναφέρθηκαν για το δεύτερο τρίμηνο του 2022, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πριν από την πανδημία.

Η έκθεση αναφέρει ότι οι νεότεροι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν ύφεση και μισθούς που δεν μπορούν να συμβαδίσουν με τον διψήφιο πληθωρισμό. Το εργασιακό άγχος αναφέρθηκε ως η «μεγαλύτερη κινητήρια δύναμη» της αδράνειας μεταξύ των ατόμων ηλικίας 50-54 ετών. Οι στατιστικές δείχνουν ότι τα συνολικά ζητήματα ψυχικής υγείας αντιπροσωπεύουν συνολικά περίπου 600.000 οικονομικά ανενεργούς ανθρώπους σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Πρόκειται αύξηση 10% σε σχέση με τα στοιχεία πριν από την πανδημία.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments