Αρχική Αθλητικά νέα Μπάσκετ Στο τέλος «καθάρισε» η Καλλιθέα

Στο τέλος «καθάρισε» η Καλλιθέα

0
kalithea ialisos
Dodekanisos

«Καθάρισε» στο τελευταίο δεκάλεπτο η ομάδα της Καλλιθέας επικρατώντας του νεανικού Ιάλυσου με 70 – 60 σε παιχνίδι που έγινε στο Βενετόκλειο κλειστό γυμναστήριο της Ρόδου στο πλαίσιο της συνέχειας του ανδρικού πρωταθλήματος. Οι …μπόμπιρες πάντως του Κώστα Δόσπρα στάθηκαν για μια ακόμα φορά αξιοπρεπέστατα αλλά δεν μπόρεσαν να νικήσουν την εμπειρία των αντιπάλων τους και κυρίως τον πολύ καλό Πολυχρονίου που στο τέταρτο δεκάλεπτο ήταν …όλα τα λεφτά για την ομάδα του.
Ο Ιάλυσος ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα και κατάφερε να προηγηθεί με 4 – 0 δείχνοντας από το ξεκίνημα ότι μπήκε στον αγώνα για να …τρέξει. Στη συνέχεια, η Καλλιθέα βρήκε διαδρόμους και πέρασε μπροστά με 6 – 4 στο 3’, αλλά ο Ιάλυσος ξαναπήρε το προβάδισμα στο 4’ με ωραία προσπάθεια του Κουσιαντζά (8 – 9). Οι γηπεδούχοι από εκεί και πέρα «τρέχοντας» ένα σερί 4 – 0 έκανε τα σκορ 12 – 9. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη διότι οι φιλοξενούμενοι με ένα εντυπωσιακό επιμέρους σκορ 3 – 11 πέρασαν μπροστά με 15 – 20 στο 9’ ενώ το δεκάλεπτο «έκλεισε» με 19 – 22.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ιάλυσος αποφάσισε να παίξει ζώνη 2-3 και 1-3-1 με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να βρουν διαδρόμους προς την ρακέτα αλλά και σουτ έξω από τα 6.75μ.μ. κυρίως με τον Παπανικολάου ο οποίος μέχρι το τέλος του ημιχρόνου φόρτωνε το καλάθι συνεχώς πετυχαίνοντας 13 πόντους με δυο τρίποντα. Το ημίχρονο έκλεισε με 34 – 34 (με δικό του σουτ τριών πόντων)
H επιθετική αφλογιστία του Ιάλυσου συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο και αυτό έδωσε τη δυνατότητα στην Καλλιθέα να βρει ρυθμο και να ανεβάσει τη διαφορά στο +6 (40 – 34) και να τελειώσει το δεκάλεπτο με 50 – 44.
Σε ότι έχει να κάνει με το τελευταίο δεκάλεπτο, η Καλλιθέα ευτύχησε να έχει έναν πολύ καλό Πολυχρονίου ο οποίος πήρε το παιχνίδι στις πλάτες του και έδωσε τις περισσότερες λύσεις στην επίθεση χαρίζοντας ουσιαστικά τη νίκη στην ομάδα του. Ο Ιάλυσος έκανε μια φιλότιμη προσπάθεια με τον Καράβα και τον Αγγελή να είναι οι κορυφαίοι ωστόσο η αποχώρηση του Κουτσιαντζά εξαιτίας ενός μικροτραυματισμού
Ήταν τελικά καθοριστική. Σε συνδυασμό με την απειρία και κάποιες λάθος επιλογές, το παιχνίδι «έγειρε» προς την Καλλιθέα
Τα δεκάλεπτα: 19 – 22, 34 – 24 (ημίχρονο), 50 – 44, 70 – 60
Διαιτήτευσαν οι κ. Φάκαρος και Ν. Κουνελλές
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Κώστας Τρίτος): Φωτείνης 4 (1), Πολυχρονίου 21,Αποστολίδης 2, Πότογλου, Κωστάκης 3,Παπανικολάου 21 (2), Καντής 2, Κουτσαργιώτης 3, Κουρεμπής 2, Κρασουδάκης 12
ΙΑΛΥΣΟΣ (Κώστας Δόσπρας): Διαμαντής 9, Καράβας 11(1), Ασπρούδης, Κώστα 6, Καλενδέρης 6, Γερμανός Δ., Πορτελάνος 4, Κουσιαντζάς 12, Παναγιωτόπουλος 1, Αγγελής 11 (1)

Γιάννης Αρφαράς

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments