Αρχική Αθλητικά νέα Άλλα Σπορ Στο ρελαντί το μπάσκετ

Στο ρελαντί το μπάσκετ

0
island_games_logo
Dodekanisos
Εύκολη αποστολή είχαν οι παίκτες της ομάδας μπάσκετ της Ρόδου στο πρώτο τους παιχνίδι στο Isle of Wight καθώς επικράτησε του Jersey με 91-44 και έκαναν το πρώτο βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου τους, στον οποίο συμμετέχει και Γιβραλτάρ. Η ομάδα του Γιάννη Τσακίρη φόρτσαρε από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα σε κανένα σημείο του αγώνα για να πάρει το πρώτο της…κίτρινο φύλλο. Και λέμε κίτρινο φύλλο, διότι οι διοργανωτές «πρωτοτύπησαν», δίνοντας το κίτρινο φύλλο αγώνα στους νικητές και το ροζ στους ηττημένους…
Η άμυνα ήταν αυτή που στο πρώτο μέρος έδωσε μεγάλο προβάδισμα στη Ρόδο, αφού χαρακτηριστικό είναι ότι στα πρώτα 20 λεπτά είχε δεχθεί μόλις 17 πόντους. Με ηγέτες στο σκοράρισμα τους Παρδακάς, Βογιατζή και Τσώτσο, η ομάδα μας έκανε «πάρτι» στο πρώτο ημίχρονο και «κλείδωσε» τη νίκη.
Στο δεύτερο μέρος, αν και η Ρόδος έριξε «στροφές» δεν απειλήθηκε από το Jersey, που το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει τη διαφορά πριν πάρει διαστάσεις διασυρμού. Οι παίκτες του Γιάννη Τσακίρη έριξαν «ταχύτητα» κρατώντας δυνάμεις για την μεθαυριανή αναμέτρηση με το Γιβραλτάρ που θα κρίνει την πρωτιά στον όμιλο.
Τα δεκάλεπτα: 31-9, 51-17, 69-31, 91-44
Ρόδος: Βογιατζής 12, Αγαπιάδης 11, Σκουφής 10, Χρύσης 2, Αγγελάκης 2, Παρδακάς 17, Τσώτσος 12, Λαζαρίδης 11, Σκορδάλης 3, Εκινέ 11
Jersey: Ριντ 9, Μίλμπαντ 4, Μίτσελ 3, Πρινς 3, Γκουζίνις 3, Χάνει 8, Χάρεου 5, Ντα Μάτα 9, Χαντάντ, Ραντζμίνσκι, Ρέλεν, Νιλ.

Ο τεχνικός της ομάδας της Ρόδου, Γιάννης Τσακίρης, δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα:
«Ήταν πρεμιέρα και θέλαμε να ξεκινήσουμε καλά. Η ομάδα είχε ταλαιπωρηθεί τις δύο τελευταίες ημέρες με το ταξίδι από τη Ρόδο και θέλαμε να είμαστε συγκεντρωμένοι για το παιχνίδι. Ξεκινήσαμε καλά στο πρώτο δεκάλεπτο, πήραμε μια μεγάλη διαφορά και κατόπιν χαλαρώσαμε. Τώρα κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι με το Γιβραλτάρ που είναι το ματς που θα μας δώσει την πρώτη θέση στον όμιλο, έτσι ώστε να διασταυρωθούμε με τον δεύτερο του άλλου ομίλου. Όλη μας η προσοχή στρέφεται πλέον σε αυτό το ματς.»

Isle of Wight: Νικήτας Κουσκούσης, Χρήστος Γρουίτσης, Γιώργος Κατσιδώνης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments