Αρχική Videos Στο πλευρό του Διεθνούς Δικαστηρίου ο Δένδιας για την δίωξη του Πούτιν

Στο πλευρό του Διεθνούς Δικαστηρίου ο Δένδιας για την δίωξη του Πούτιν

0

«Η Ελλάδα υποστηρίζει πλήρως τις έρευνες του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου» επεσήμανε σε δήλωση του ο Υπουργος Εξωτερικών Νίκος Δένδιας αναφερόμενος στο θέμα του πολέμου στην Ουκρανία. Τάσσεται δηλαδή και με την απόφαση για σύλληψη του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν ο οποίος κατηγορείται από το Διεθνές Δικαστήριο ότι έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου. Ο Δένδιας μεταξύ άλλων ανέφερε και τα εξής:

«Η Ελλάδα έχει από την πρώτη στιγμή ταχθεί υπέρ της απονομής δικαιοσύνης για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν στην Ουκρανία από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε τον πόλεμο. Η Ελλάδα, μαζί με την ΕΕ και άλλους εταίρους, υποστηρίζει πλήρως τις έρευνες του Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου».

«Η Ελλάδα υποστηρίζει τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται από την ΕΕ και άλλους διεθνείς παράγοντες με στόχο τη διευκόλυνση του έργου του εισαγγελέα του ΔΠΔ, την παροχή βοήθειας στις ουκρανικές δικαστικές αρχές για την τεκμηρίωση, τη διερεύνηση και τη δίωξη διεθνών εγκλημάτων, και την προώθηση της συνοχής των ενεργειών σχετικά με τις διάφορες προσπάθειες λογοδοσίας».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments