Αρχική Επικαιρότητα Στο μικροσκόπιο των ΗΠΑ κρουαζιερόπλοια λόγω κορονοϊού

Στο μικροσκόπιο των ΗΠΑ κρουαζιερόπλοια λόγω κορονοϊού

0
(Andy Newman/Carnival Cruise Lines)
Dodekanisos

Οι Αμερικανικές Αρχές έχουν αρχίσει να παρακολουθούν πάνω από 60 κρουαζιερόπλοια, που πλέουν σε αμερικανικά ύδατα. Ο λόγος αφορά την καταγραφή κρουσμάτων κορονοϊού, καθώς τα πλοία αυτά ξεπέρασαν το «όριο» που θέτουν τα CDC για να αρχίσει να διενεργείται έρευνα. Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, σε αρκετά από αυτά τα πλοία απαγορεύθηκε να ελλιμενιστούν σε διάφορα λιμάνια της Καραϊβικής.

Ειδικότερα, στο Carnival Freedom, δεν επιτράπηκε να δέσει στο Ολλανδικό νησί Bonaire. Η ναυτιλιακή Carnival Cruises επιβεβαίωσε πως «μικρός αριθμός επιβαινόντων στο πλοίο έχει απομονωθεί εξαιτίας θετικού τεστ για τον κορονοϊό. Εάν καταστεί αναγκαίο να ακυρώσουμε κάποιον σταθμό, καταβάλλουμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για να βρούμε κάποιον άλλον, εναλλακτικό προορισμό», πρόσθεσε. Ωστόσο, το κρουαζιερόπλοιο Carnival Freedom έφθασε στο Μαϊάμι χθες. Αποβίβασε όλους τους επιβάτες του και «θα αναχωρήσει για το επόμενο ταξίδι του όπως προβλέπεται», συμπλήρωσε η εταιρεία.

Την Τετάρτη, η ναυτιλιακή εταιρεία Royal Caribbean International, ενημέρωσε ότι 55 άτομα προσβλήθηκαν από κορονοϊό πάνω σε ένα από τα πλοία της (είχε αναχωρήσει τη 18η Δεκεμβρίου από τη Φλόριντα). Τα άτομα αφορούν επιβάτες και μέλη του πληρώματος, παρά το γεγονός ότι το 95% εξ αυτών έχει κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Το σκάφος δεν έλαβε άδεια να δέσει στα νησιά «ABC» (φυσικό σύμπλεγμα των νήσων Aruba, Bonaire και Curaçao), στην Καραϊβική Θάλασσα. Ουσιαστικά, αναμενόταν να παραμείνει στη θάλασσα ως την επιστροφή του στο Fort Lauderdale, στη Φλόριντα, που προβλεπόταν να γίνει χθες Κυριακή.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments