Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Α' Δωδεκανήσου Στο …κόλπο και ο ΑΕΡΑ!

Στο …κόλπο και ο ΑΕΡΑ!

4
aera rodos
Dodekanisos

Πολύτιμη νίκη σε μια κρίσιμη καμπή των play off της Α’ Κατηγορίας πέτυχε ο ΑΕΡΑ! Η ομάδα του Αφάντου κέρδισε στο γήπεδο της με 3 – 1 τη Ρόδο και πλέον βρίσκεται στο …κόλπο της ανόδου. Η νίκη των «κόκκινων» ήταν πιο δύσκολη πάντως απ’ ότι μαρτυράει το τελικό αποτέλεσμα και αυτό γιατί οι φιλοξενούμενοι ήταν καλοστημένοι στον αγωνιστικό χώρο και δυσκόλεψαν αρκετά τις κινήσεις των παικτών του Βαγγέλη Χοσάδα. Μάλιστα με ένα εκρηκτικό δεκάλεπτο κατάφεραν να ισοφαρίσουν και να κάνουν και ορισμένες καλές φάσεις, δημιουργώντας άγχος στους γηπεδούχους. Τελικά, στο 85’ ο Πλύγκος η ομάδα του Αφάντου κατάφερε να πάρει ..,.βαθιά ανάσα με τον Πλύγκο να στέλνει τη μπάλα για τρίτη φορά στα δίχτυα και να «κλειδώνει» ουσιαστικά τη νίκη.
Ο ΑΕΡΑ μπήκε δυνατά στον αγώνα και μόλις στο 4’ κατάφερε να σημειώσει το πρώτο του τέρμα με τον Μιχάλη Λυριστή. Ο έμπειρος παίκτης ξέφυγε από τα αριστερά και «κρέμασε» με πλασέ τον εξελθόντα Ράντζα κάνοντας έτσι το 1 – 0.
Στο 18’ μετά από αντεπίθεση, ο Ταγκάεφ έκανε ένα ωραίο σουτ από τα αριστερά το οποίο όμως «βρήκε» πάνω σε αμυνόμενο και η μπάλα κατέληξε κόρνερ.
Ο Λυριστής και πάλι (στο 26’) προσπάθησε να «κρεμάσει» και πάλι τον Ράντζα ο οποίος όμως αυτή τη φορά αντέδρασε σωστά και απόκρουσε σε κόρνερ.
Στο 44’ ο Λυριστής και πάλι έκανε σέντρα. Ο Τσετιροκλής βρέθηκε μόνος του μέσα στην μικρή περιοχή αλλά την ώρα που πήγαινε να σουτάρει του έβαλε την κόντρα ο Βιτσέντζος με αποτέλεσμα η ευκαιρία να χαθεί.
Στο 46’ ο Ευγενικός ελίχθηκε ωραία έξω από την μεγάλη περιοχή και έκανε το σουτ με τη μπάλα να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Δαρζέντα (άουτ).
Στο 53’ από ωραία εκτέλεση φάουλ του Αμανατίδη από τα δεξιά, η μπάλα έκανε ένα μικρό γκελ μπροστά στον Κουρέτα ο οποίος «την βρήκε» γεμάτη πάνω στην κίνηση και με ένα πολύ ωραίο σουτ την έστειλε στο «παραθυράκι» πετυχαίνοντας έτσι ένα πολύ ωραίο γκολ (1 – 1).
Στο 59’ ο Γεωργάς έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής, όμως η μπάλα πέρας λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε άουτ.
Στο 62’ ο Τριχιάς ξέφυγε από έναν αντίπαλο από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή και με πλασέ έδωσε το προβάδισμα στον ΑΕΡΑ (2 – 1).
Στο 78’ ο Θόδωρας Λυριστής έκανε το σουτ σχεδόν από το μικρή περιοχή αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι (άουτ).
Στο 85’ ο Πλύγκος ξέφυγε από τα αριστερά και με πλασέ μέσα από την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 3 – 1. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν πάντως ότι είχε προηγηθεί φάουλ πάνω στον Βιτσέντζο.
Καλύτεροι του ΑΕΡΑ οι Δανάς, Τσετιροκλής και Μιχάλης Λυριστής. Άρεσαν από τη Ρόδο οι Καντιμοίρης, Βιτσέντζος και Αμανατίδης.
Μέτρια ήταν η διαιτησία του Κόλλια (Στέργος Γιακουμάκης, Ατσικνούδας). Στο 82’ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για αντικανονικό μαρκάρισμα ο Θόδωρας Λυριστής.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΑΕΡΑ : Δαρζέντας, Γιαννακάκης, Δανάς, Φωτεινής, Κατσιδώνης, Παϊζάνος (36’ λ.τ. Κανάτας), Τσετιροκλής, Γαργάλης, Τριχιάς (88’ Αμπαζάϊ), Μιχάλης Λυριστής (69’ Θόδωρας Λυριστής), Πλύγκος
ΡΟΔΟΣ: Ράτζα, Καμπούρης, Καντιμοίρης, Αθανασίου (46΄ Κουρέτας), Βιτσέντζος, Παπαδόπουλος, Ταγκάεφ (28’ λ.τ. Βασιλαράκης), Γεωργάς, Αμανατίδης, Ευγενικός, Γκάιδας

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Κακια σκαλα
Κακια σκαλα
10 years ago

δεν λετε οτι ητανε το πρωτο γκολ οφσαιντ???? το δευτερο φαουλ στη μεσαια γραμμη???τι ειναι αυτα?????

AERA
AERA
10 years ago

mi milas pre sponta esy.pordi

Malista
Malista
10 years ago

Η διαιτησία οπως αναφαιρεται ειναι πολυ μέτρια…ίσως να ήταν και πιο πάνω και ίσως και πιο κατω δεν θα το κρίνει όμως κανένας αυτό υπήρχαν αρκετοί άνθρωποι του χώρου της διαιτησίας εκεί για να αξιολογήσουν και να πουν τι ήταν σωστό και τι οχι…..λάθος αποφάσεις απο τον διαιτητή υπήρξαν και για τις 2 ομάδες οπότε ας μην πάμε πάλι στην καραμέλα ήταν offside fault κ δεν ξέρω κ εγώ τι. Ο αγώνας ήταν αυτός που ήταν η διαιτησία ηταναυτη που ήταν κ τέλος απλά ειναι τα play off κ το κάθε τι μετράει ο το κάθε τι μπορεί να φορτίσει λιγο παραπάνω την ατμόσφαιρα….κ αντί στα play off να δούμε όμορφα παιχνίδια ανάμεσα στις διακριθενταις ομάδες του πρωταθλήματος και να το απολαύσουμε μαλωνουμε και χάνουμε όλοι την ουσία!

Τσουγανάτος Κων
Τσουγανάτος Κων
10 years ago

Το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο και η διαιτησία άψογη. Αυτός που έγραψε για μέτρια διαιτησία προφανώς το γράφει γιατί δεν γνωρίζει ποδόσφαιρο ή για τους δικούς του λόγους.Επειδή δεν είμαι με καμμία από τις δύο ομάδες και παρακολούθησα το ματς πράγματι είδα μια διαιτησία από πολύ καλή έως άψογη. Μην γράφετε πράγματα που κάνουν κακό στο ποδόσφαιρο.