Αρχική Videos Στο κενό έπεσε η συνάντηση Πλεύρη – Super League

Στο κενό έπεσε η συνάντηση Πλεύρη – Super League

0
Dodekanisos

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση των εκπροσώπων της Super League με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, καθώς παρά τις αντιδράσεις δεν άλλαξε η υπουργική απόφαση για όριο φιλάθλων στα γήπεδα (πληρότητα στο 10%).

Οι εκπρόσωποι της διοργανώτριας Αρχής, ο λόγος για τον πρόεδρο Γιώργο Μποροβήλο και τους και τους αντιπροέδρους των ΠΑΕ ΑΕΚ και Ολυμπιακού αντίστοιχα, Γιώργο Κοσμά και Κώστα Καραπαπά, αιτήθηκαν την αύξηση του σχετικού ορίου των θεατών, για να μπορέσουν τουλάχιστον να εξυπηρετηθούν όσοι διαθέτουν εισιτήρια διαρκείας. Όμως η απάντηση που έλαβαν από τον κ. Πλεύρη ήταν αρνητική. Κάπως έτσι τα μέτρα στα γήπεδα παραμένουν ως έχουν μέχρι τις 16/01.

Αναλυτικά οι δηλώσεις Θάνου Πλεύρη

«H υγειονομική κατάσταση της χώρας μας υποχρέωσε να πάρουμε κάποια περιοριστικά μέτρα. Αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει  μεγάλη δυσκολία ειδικώς στη λειτουργία του ποδοσφαίρου και της Super League γιατί η προσέλευση είναι πιο μαζική. Έχουμε αντίληψη ότι υπάρχει ένα πρόβλημα ως προς τη λειτουργία. Αυτό που συζητήσαμε είναι ότι από την πλευρά της κυβέρνησης θα εφαρμοστεί η υπουργική απόφαση για αυτό το πρώτο δεκαπενθήμερο. Παρακολουθούμε κυρίαρχα την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας.

Ωστόσο, επειδή υπήρξαν συγκεκριμένες προτάσεις από τη Σούπερ Λιγκ για τον τρόπο λειτουργίας του πρωτοκόλλου που θα τηρούνται και τα μέτρα και παράλληλα θα μπορεί να λειτουργήσει και όσο το δυνατόν πιο ομαλή η διαδικασία του πρωταθλήματος, από την πλευρά μου δεσμεύτηκα ότι θα πάρω αυτές τις προτάσεις το επόμενο διάστημα να τις επεξεργαστούμε μαζί με τον συναρμόδιο υφυπουργό, τον Λευτέρη Αυγενάκη, προκειμένου να υπάρξει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο. Κι αν το επιτρέπει η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας εκείνο το διάστημα, η βούλησή μας είναι να ξανανοίξουν τα γήπεδα με τρόπο που θα προστατεύεται η δημόσια υγεία, αλλά αντίστοιχα θα μπορεί να λειτουργεί και η διαδικασία του πρωταθλήματος. 

Θεωρούμε, λοιπόν ότι και οι φίλαθλοι θα πρέπει να κάνουν μία υπομονή αυτό το δεκαπενθήμερο. Είναι πάρα πολύ σημαντική η εικόνα της χώρας στο επιδημιολογικό επίπεδο, αλλά πράγματι υπάρχουν θετικές προσεγγίσεις από τη Λίγκα ότι μπορεί να εφαρμοστεί ένα πρωτόκολλο και για εμβολιασμένους και με τήρηση των υγειονομικών μέτρων και με συγκεκριμένες χωρητικότητες που θα είναι πιο ρεαλιστικό. Περιμένουμε τη συγκεκριμένη πρόταση από τη Λίγκα, θα γίνουν οι παρατηρήσεις και σίγουρα μέσα σε αυτό το 15ημερο θα τις επεξεργαστούμε. Αλλά για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς από την πλευρά της κυβέρνησης σε αυτό το πλαίσιο εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων δεν θα υπάρξει αλλαγή, αλλά εξετάζουμε στον βαθμό που το επιτρέπει η επιδημιολογική εικόνα της χώρας να υπάρξει το αμέσως επόμενο διάστημα. Μετά τις 16/1. Θεωρώ ότι η Λίγκα έχει ένα πλαίσιο ρεαλιστικών προτάσεων». 

Τι δήλωσε ο πρόεδρος της Super League, Γιώργος Μποροβήλος

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Super League, Γιώργος Μποροβήλος τόνισε: «Ο κ. Πλεύρης δέχτηκε να έχουμε αυτή τη συνάντηση προκειμένου να δούμε το πρόβλημα που ανέκυψε με την παρουσία του 10% και των 1000 φιλάθλων σε πλαφόν. Έγινε μία εποικοδομητική συζήτηση. Το ποδόσφαιρο έχει αποδείξει ότι σέβεται το πρωτόκολλο και πρέπει να γνωρίζουν όσοι δεν το γνωρίζουν, ότι στα γήπεδα πλέον εισέρχονται μόνο εμβολιασμένοι. Το πρώτο που μας ενδιαφέρει κι εμάς είναι η ανθρώπινη υγεία. Το έχουμε αποδείξει στα δύο χρόνια που υπάρχει η πανδημία, αλλά αντικειμενικά αντιμετωπίζονται και προβλήματα από τους φιλάθλους μας, οι οποίοι εμβολιάστηκαν και νόμιμα “έκλεισαν” τα εισιτήρια διαρκείας για να παρακολουθήσουν την αγαπημένη τους ομάδα. Συνεκτιμούμε την κατάσταση λοιπόν, την πορεία της πανδημίας, αλλά και το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, το επόμενο δεκαπενθήμερο θα είμαστε σε στενή επαφή προκειμένου να δούμε σε τι πλαίσιο θα κινηθούμε, έτσι ώστε να ξεπεραστούν αυτά τα πραγματικά αλληλοσυγκρουόμενα προβλήματα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments