Αρχική Videos Στο ίδιο μήκος κύματος η Ούρσουλα, “πράσινη ανάπτυξη” και “μηδενικές εκπομπές”

Στο ίδιο μήκος κύματος η Ούρσουλα, “πράσινη ανάπτυξη” και “μηδενικές εκπομπές”

0

«Οι επόμενες δεκαετίες θα δουν τον μεγαλύτερο βιομηχανικό μετασχηματισμό της εποχής μας, ίσως όλων των εποχών», είπε η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν από το παγκόσμιο οικονομικό φόρουμ του Νταβός που βρίσκεται σε εξέλιξη. «Και όσοι αναπτύσσουν και παράγουν την τεχνολογία που θα αποτελέσει το θεμέλιο της αυριανής οικονομίας θα έχουν το μεγαλύτερο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα», πρόσθεσε δείχνοντας ξεκάθαρα τις προθέσεις για την επόμενη ημέρα.

Η ίδια μίλησε ουσιαστικά για μια σειρά στόχων «καθαρής τεχνολογίας» που θα πρέπει να ακολουθηθεί με στόχο το 2030 δίνοντας προτεραιότητα στην βιομηχανία μηδενικών εκπομπών. Δεν είναι τυχαίο το ότι τόνισε για μια ακόμα φορά για την ίδρυση ενός νέου επενδυτικού ταμείου για τις σχετικές επενδύσεις που θα γίνουν στον τομέα αυτό.

«Αυτός ο μετασχηματισμός πρέπει να γίνει με συμμάχους που θα συνεργάζονται και όχι με αντιθέσεις. Στόχος μας θα πρέπει να είναι να αποφύγουμε τις διαταραχές στο διατλαντικό εμπόριο και τις επενδύσεις. Θα πρέπει να εργαστούμε προς αυτή την κατεύθυνση να διασφαλίσουμε ότι τα αντίστοιχα προγράμματα κινήτρων είναι δίκαια και αμοιβαία ενισχυτικά».

«Η ιστορία της οικονομίας της καθαρής τεχνολογίας εξακολουθεί να γράφεται και θα γραφτεί στην Ευρώπη» είπε η φον ντερ Λάιεν και πρόσθεσε ότι «η Ευρώπη έχει ήδη ό,τι χρειάζεται, ταλέντο, ερευνητές, βιομηχανικές δυνατότητες και με τη σωστή υποστήριξη και την παροχή κινήτρων για εταιρείες που θα επενδύουν στην καινοτομία, με τη σωστή εστίαση και στήριξη για την απόκτηση νέων δεξιοτήτων η Ευρώπη έχει ένα σχέδιο για το μέλλον».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments