Αρχική Αθλητικά νέα Άλλα Σπορ Στίβος: Μας βάζει τα γυαλιά η Κως!

Στίβος: Μας βάζει τα γυαλιά η Κως!

0
stivos kos
Dodekanisos

Σημαντικά βήματα προόδου όσον αφορά τον στίβο και την ανάπτυξη του κάνει το νησί της Κω. Ο Δήμος και ο δραστήριο Οργανισμός Άθλησης της περιοχής έχουν πιάσει το νόημα και όπως φαίνεται είναι αποφασισμένοι να οργανωθούν πάρα πολύ προκειμένου να δημιουργήσουν κάτι πολύ καλό το οποίο θα φέρει και πολλά οφέλη στο νησί τους. Ήδη έχει ξεκινήσει μια πολύ καλή συνεργασία με τον κεντρικό ΣΕΓΑΣ στο περιθώριο της επίσκεψης των Ελλήνων πρωταθλητών στο νησί του Ιπποκράτη. Μάλιστα σήμερα συναντήθηκαν (δείτε στη σχετική φωτογραφία) ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος και ο γενικός γραμματέας Βασίλης Σεβαστής με τον Δήμαρχο Κώ Κώστα Καϊσερλη και τον πρόεδρο του του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Κω Θανάση Μπαραχάνο με τους οποίους όρισαν τις βάσεις καλής συνεργασίας σε επίπεδο διεξαγωγής αγώνων στίβου. Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκε το ενδεχόμενο της διεξαγωγής των Αιγαιοπελαγίτικων αγώνων 2014 στην Κω, ύστερα από 16 χρόνια, αλλά και η δημιουργία μιας διεθνής συνάντησης για μικρές κατηγορίες. Ο Δήμος αποδέχθηκε με ικανοποίηση και τις δύο προτάσεις και δεσμεύθηκε μάλιστα να κάνει το καλύτερο δυνατό, προκειμένου οι αγώνες να διεξαχθούν με τους καλύτερους όρους. Σε ότι αφορά την συνάντηση των μικρών, θα είναι αγώνας που θα αφορά την κατηγορία των Ε/Ν και στην οποία θα μετέχουν αθλητές από την Ελλάδα, την Τουρκία και τα Δωδεκάνησα (μικτή ομάδα).
Οι δύο παράγοντες της ομοσπονδίας έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από τις αθλητικές εγκαταστάσεις που υπάρχουν στο νησί και οι οποίες αναμένεται να αξιοποιηθούν στο μέλλον από την ομοσπονδία. Πρόθεση του ΣΕΓΑΣ να κάνει προπονητικά καμπ στο νησί, όχι μόνο για την κατηγορία των εφήβων, κάτι που έκανε και φέτος, αλλά και για εκείνη των Ανδρών- Γυναικών. Ο Δήμαρχος του νησιού ξεκαθάρισε πως η Κως θα πρέπει τη νέα σεζόν να αποτελεί σημείο αναφοράς για τον στίβο.
Η Ρόδος μένει στάσιμη!
Τη στιγμή λοιπόν που η Ρόδος δεν έχει ουσιαστικά στρώμα για να πραγματοποιήσει επίσημους αγώνες (στο πρόσφατο πανελλήνιο πρωτάθλημα ακυρώθηκε το αγώνισμα του άλματος επί κοντώ με αποτέλεσμα να γίνουμε ρεζίλι), η Κως κοιτάζει οργανωμένα το μέλλον και της αξίζουν συγχαρητήρια.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments