Αρχική Αθλητικά νέα Στις νήσους Σίλι υπάρχει το μικρότερο πρωτάθλημα στον κόσμο!

Στις νήσους Σίλι υπάρχει το μικρότερο πρωτάθλημα στον κόσμο!

0
The tiny derby is played more frequently than any other in the world CHRISTOPHER HALL FOR THE TIMES
Dodekanisos

Εσείς γνωρίζατε ποιο είναι το μικρότερο πρωτάθλημα του κόσμου; Πρόκειται για το πρωτάθλημα των βρετανικών Νησιών Σίλι (Scilly Isles). Το οποίο αποτελείται από μόλις δύο συλλόγους!

Οι Garrison Gunners και οι Woolpack Wanderers αναμετριούνται μεταξύ τους 18 φορές κάθε χρόνο για τον τίτλο του πρωταθλητή. Μάλιστα, επειδή βρίσκονται στη Βρετανία -με ό,τι αυτό συνεπάγεται- δεν θα μπορούσαν να περιοριστούν σε μία διοργάνωση. Ταυτόχρονα διεξάγουν κανονικά το δικό τους Charity Shield πριν την έναρξη της χρονιάς. Ενώ διοργανώνουν και δύο τουρνουά κυπέλλων, το Wholesalers Cup και το Foredeck Cup. Όλοι οι αγώνες λαμβάνουν χώρα στο γήπεδο των Garrison Gunners. Ενώ ο David Jenkins, ή αλλιώς Crocket, όπως είναι γνωστός, αποτελεί τον τακτικό διαιτητή.

Αξίζει να σημειωθεί πως ανήμερα της Boxing Day (26 Δεκεμβρίου) στην Αγγλία, διοργανώνουν και επετειακή αναμέτρηση. Αυτή περιλαμβάνει ματς μεταξύ των παλαίμαχων και της νέας γενιάς ποδοσφαιριστών του συμπλέγματος των Νησιών! Ενώ, σε κάποιες περιπτώσεις σύλλογοι των χαμηλών κατηγοριών των πρωταθλημάτων της Αγγλίας επισκέπτονται τις Νήσους Σίλι για αγώνες προετοιμασίας. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, Garrison Gunners και Woolpack Wanderers ξεχνούν την αντιπαλότητα τους και κατεβάζουν μικτή ομάδα, για να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό!

Όπως ανέφερε η ιστοσελίδα «Rabona», οι διοργανωτές του πρωταθλήματος για χρόνια προσπαθούσαν να εντάξουν το πρωτάθλημά τους και επίσημα στο Βιβλίο Γκίνες ως το μικρότερο στον κόσμο. Γεγονός που τελικά κατάφεραν το 2016!

Στην περίπτωση που θέλετε να μάθετε περισσότερα, η σελίδα τους στο Facebook World’s Smallest Football League ενημερώνει συνεχώς για τις διάφορες εξελίξεις όπως αποτελέσματα αγώνων, πρόγραμμα και μεταγραφές. Ενώ πλούσιο φωτογραφικό υλικό υπάρχει στο αφιέρωμα που δημιούργησαν οι «The Times». 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments