Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Στις εκδηλώσεις της Προεδρίας της Δημοκρατίας σε Ερμούπολη και Ρόδο, ο Περιφερειάρχης,...

Στις εκδηλώσεις της Προεδρίας της Δημοκρατίας σε Ερμούπολη και Ρόδο, ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος

0
Dodekanisos

Με αναφορές στην ιστορική εξέλιξη του ναυτικού δικαίου από την αρχαιότητα έως σήμερα και ειδικότερα στον Ναυτικό Κώδικα της Ρόδου (Lex Rhodia de Jactu), που αποτέλεσε τον πρώτο καταγεγραμμένο κώδικα ναυτικού δικαίου, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος χαιρέτισε τις εργασίες της Διεθνούς Διάσκεψης του Συλλόγου Ελληνοαυστραλών Νομικών με θέμα: «Σύγχρονα νομικά θέματα και η επίδραση του Ελληνισμού – Το Αρχαίο Ελληνικό Πνεύμα και η συμβολή του στον σύγχρονο Δυτικό Νομικό Πολιτισμό».  την έναρξη των οποίων κήρυξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στον Προμαχώνα του Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου, στη Ρόδο, το βράδυ της Δευτέρας.

Στο συνέδριο, που ολοκληρώνεται στις 12 Ιουλίου, συμμετέχουν 300 δικηγόροι και δικαστές από την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και την Κύπρο καθώς και καθηγητές διεθνών πανεπιστημίων, μεταξύ των οποίων η πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Αυστραλίας Susan Kiefel. Στην τελετή έναρξης των εργασιών παρέστη και η πρέσβης της Αυστραλίας στην Ελλάδα,  Kate Logan.

Νωρίτερα το πρωί της Δευτέρας, ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος και ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, υποδέχτηκαν στην Ερμούπολη της Σύρου τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος  κήρυξε την έναρξη των εργασιών του 4ου Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου με τίτλο: «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και Μέσα Επικοινωνίας-από την Αρχαιοελληνική Γραμματεία έως σήμερα», στην Πινακοθήκη Κυκλάδων.

Στην συνέχεια, παρέστησαν στην παρουσίαση του βιβλίου του Προέδρου της Δημοκρατίας με τίτλο: «Στο λίκνο του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού. Οι συμβολισμοί της «Σκεπτομένης Αθηνάς», που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων».

Ο Περιφερειάρχης και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναχώρησαν  με πολεμικό αεροσκάφος, νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας για την Ρόδο, προκειμένου ο κ. Παυλόπουλος να κηρύξει την έναρξη της Διεθνούς Διάσκεψης του Συλλόγου Ελληνοαυστραλών Νομικών.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments