Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Στις ασκήσεις της Πυροσβεστικής o Χαράλαμπος Κόκκινος

Στις ασκήσεις της Πυροσβεστικής o Χαράλαμπος Κόκκινος

0
Dodekanisos

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος, ανταποκρινόμενος σε σχετικές προσκλήσεις και στα πλαίσια των συνεργασιών με τους συναρμόδιους φορείς Πολιτικής Προστασίας της περιοχής μας, παρακολούθησε στις 20 & 21.3.2019 τις ασκήσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2019» και «Υγρό Πυρ» αντίστοιχα.

Οι παραπάνω ασκήσεις ετοιμότητας πραγματοποιούνται σε ετήσια βάση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στα πλαίσια της αύξησης της επιχειρησιακής ετοιμότητας του προσωπικού της, της βελτίωσης της συνεργασίας και του συντονισμού με τους συναρμόδιους φορείς και την ενίσχυση της διαλειτουργικότητας.

Η άσκηση «Σεισίχθων 2019» πραγματοποιήθηκε στην οδό Δαμασκηνού και Αυστραλίας στις 20.3.2019 με αντικείμενο κατάρρευση κτιρίου με εγκλωβισμένα άτομα και εκδήλωση πυρκαγιάς μετά από εκδήλωση σεισμικής δραστηριότητας. Το σενάριο της άσκησης περιελάμβανε την εκδήλωση των παρακάτων φαινομένων:

α) κατάρρευση εγκαταλελειμμένου κτιρίου,

β) εγκλωβισμός ατόμων,

γ) εκδήλωση πυρκαγιάς συνακόλουθα της σεισμικής δραστηριότητας.

Η άσκηση «Υγρό Πυρ» πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21.3.2019 στις εγκαταστάσεις αποθήκευσης και διακίνησης υγροποιημένου αερίου LPG στη «ΡΟΔΟΓΚΑΖ Α.Ε.» στη Λεωφόρο Ρόδου – Καλλιθέας.

Ο κ. Χ. Κόκκινος συνεχάρη τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, του εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού και τα στελέχη του ΕΚΑΒ για την άψογη παρουσία και συνεργασία τους.

Σε δηλώσεις του στα Μ.Μ.Ε. επεσήμανε τη διαρκή ετοιμότητα και την επαγρύπνηση των φορέων που εμπλέκονται με την Πολιτική Προστασία αλλά και τη διαρκή προσπάθεια που πραγματοποιείται για ενημέρωση των πολιτών σε θέματα αντιμετώπισης εκτάκτων φαινομένων και φυσικών καταστροφών.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments