Αρχική Αθλητικά νέα Άλλα Σπορ Στην τελική ευθεία για το European Free Style Pro Tour, Theologos 2021

Στην τελική ευθεία για το European Free Style Pro Tour, Theologos 2021

0
Dodekanisos

Στην παραλία Θεολόγου, της νήσου Ρόδου είναι στραμμένα τα βλέμματα των αθλητών wind & kite surf ολόκληρης της Ευρώπης, εν αναμονή του φετινού μεγάλου ‘European Free Style Pro Tour’ που θα διεξαχθεί στο τετραήμερο 08 – 12 Σεπτεμβρίου 2021.

Συνολικά 42 αθλητές, άνδρες και γυναίκες απ’ όλο τον κόσμο θα βρεθούν στην παραλία Θεολόγου για να εντυπωσιάσουν κοινό και κριτικούς με τις φιγούρες τους. Το Free Style είναι ένας απαιτητικός αγώνας, μιας και οι αθλητές θα πρέπει χρησιμοποιήσουν όλες τους δεξιότητες για να επιτύχουν με τις ιστιοσανίδες τους τα καλύτερα άλματα και τις πιο ριψοκίνδυνες περιστροφές στον αέρα. Στην προκειμένη περίπτωση, όσο πιο θεαματική θα είναι η επίδειξη, τόσο υψηλότερη θα είναι η βαθμολογία.

Από τους 42 αθλητές και αθλήτριες, ένας ή μία θα κερδίσει το μεγάλο έπαθλο των 15.000 ευρώ, όμως σίγουρα στο σύνολό τους οι θεατές ότι θα απολαύσουν σπορ και θέαμα.
Μεταξύ των διαγωνιζομένων, προβάλλουν τα ονόματα:
– Γκολίτο Εσπρέντο, 10 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής wind surf
– Γιέντελ Κερς, παγκόσμιος πρωταθλητής wind surf
– Λέναρντ Νολμπάουερ, ταλέντο της ιστιοσανίδας, Αυστριακός αθλητής, που όμως ζει στη Νάξο και θα αγωνιστεί με τα χρώματα της Ελλάδας.

Κάθε αθλητής θα συνοδεύεται από δική του ομάδα προβολής, γι’ αυτό και είναι σίγουρο ότι οι εικόνες της περιοχής Θεολόγου και γενικότερα της Ρόδου θα προβληθούν σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα, ήδη για το χώρο των media εγκαθίσταται ειδική διαδικτυακή γραμμή που θα δώσει τη δυνατότητα ταυτόχρονου live streaming σε μια πλειάδα εξειδικευμένων μέσων προβολής wind & kite surf.

Πριν το μεγάλο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενηλίκων, θα διεξαχθεί, από τις 03 έως τις 05 Σεπτεμβρίου 2021, στην παραλία Θεολόγου, ο πρωτάθλημα για νεαρούς και νεαρές surfers ηλικίας μέχρι 16 ετών. Θα διαγωνιστούν 12 παιδιά και το ζητούμενο του μικρού αυτού διαγωνισμού είναι να κατανοήσουν και να ζήσουν τους κανόνες του ευ αγωνίζεσθαι.
Επικεφαλείς της όλης διοργάνωσης είναι ο ξενοδόχος κ. Αλέξανδρος Πασσάλης και ο κ. Tobias Gottfried, που κατάγεται από τη Γερμανία, με τεράστια αγάπη για τη Ρόδο και δημιουργό του Wind & Kite Surf Theologos.

Το European Free Style Pro Tour τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και θα διεξαχθεί με την υποστήριξη του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρόδου, του Δήμου Ροδίων, του ΠΡΟΤΟΥΡ και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments