Αρχική Στήλες Απόψεις Στην τελική ευθεία για την αναδιάρθρωση…

Στην τελική ευθεία για την αναδιάρθρωση…

0
Dodekanisos

Γράφει ο Δημήτρης Δραγάτης

Η ολοκλήρωση της δεν σηματοδοτεί μόνο το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου όσον αφορά τα επαγγελματικά πρωταθλήματα και αλλά και το …ξεκίνημα της νέας εποχής. Και αυτό θα γίνει με την πραγματοποίηση της αναδιάρθρωσης η οποία έτσι όπως είναι τα πράγματα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο με αφορμή την εξάπλωση του κορωνοϊού, φαντάζει ως μονόδρομος.

Δεν πρέπει να υπάρχουν και πολλοί οι οποίοι να θεωρούν ότι δεν πρέπει να γίνει μια αλλαγή με γνώμονα το καλό του αθλήματος στη χώρα μας. Και παρά το ότι ορισμένοι ακόμα προσπαθούν να περάσουν τα …δικά τους, λόγω μικροπολιτικών και μικροσυμφερόντων που φυσικά εξακολουθούν να υπάρχουν, εντούτοις το σύνολο δείχνει να έχει κατανοήσει πως πρέπει να γίνει η αναδιάρθρωση, με κεντρική ιδέα την κατάργηση μιας επαγγελματικής κατηγορίας, μήπως και δούμε κάτι καλύτερο στο μέλλον.

Το δυστύχημα στην Ελλάδα είναι ότι υπάρχει παραδοσιακά μια προσπάθεια σύνδεσης της Super League με την αναδιάρθρωση στις “μικρές ” επαγγελματικές κατηγορίες. Και είναι δυστύχημα διότι η Super League είναι μια εντελώς διαφορετική κατηγορία με άλλα δεδομένα και με ομάδες οι οποίες είναι ξεκάθαρα “επιχειρήσεις” άλλου μεγέθους. Δεν τίθεται κανένα θέμα σύνδεσης και συσχετισμού με τις πιο κάτω κατηγορίες οι οποίες θα πρέπει να είναι ξεχωριστές.

Και αν θα μπορούσε να υποστηρίξει κανείς πως η αμέσως πιο κάτω κατηγορία (Β’ Εθνική ή Super League 2, όπως θέλετε πείτε την), ίσως θα μπορούσε να έχει ένα μικρό συσχετισμό γιατί οι ομάδες από αυτή την κατηγορία ετοιμάζονται για την “μεγάλη”, δεν ισχύει ρεαλιστικά το ίδιο για την πιο κάτω κατηγορία (Γ’ Εθνική ή Football League). Και η σύνδεση που μπορεί να έχει η Β’ Εθνική ασφαλώς και δεν έχει να κάνει με τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος και αυτό είναι ξεκάθαρο. Και κάποια στιγμή αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα με τους “μεγάλους” της Super League να αποφασίζουν για όλα, είναι επιτακτική ανάγκη να σταματήσει άμεσα.

Η Εκτελεστική Γραμματεία λοιπόν της Ελληνικής Ομοσπονδίας ετοιμάζεται να αποφασίσει σχετικά με την αναδιάρθρωση, κάτι που θα γίνει στις 27 Ιουλίου όπου όπως έχουμε γράψει ξανά είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση της η οποία αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Υ.Γ.: Δεν χωράει αμφιβολία ότι ο Ολυμπιακός δίκαια κατέκτησε το φετινό πρωτάθλημα. Αυτό που έγινε όμως με τους πανηγυρισμούς και τον συγχρωτισμό μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ είναι πρόκληση και ασέβεια προς όλο αυτά που περνάμε όλοι με αφορμή τον κορωνοϊό. Αυτές οι μεγάλες ΠΑΕ σε τέτοιες καταστάσεις θα πρέπει να δίνουν το καλό παράδειγμα, όπως έκανε και η Ρεάλ Μαδρίτης πρόσφατα…

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments