Αρχική Αθλητικά νέα Άλλα Σπορ Στην τελική ευθεία για το Channel regatta

Στην τελική ευθεία για το Channel regatta

0
channel regatta
Dodekanisos

Ξεκινάει σε λίγες μέρες ο 8ος διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας Channel Regatta. Ο αγώνας διοργανώνεται από τον Αθλητικό Σύλλογο Ιστιοπλόων Ανοικτής Θάλασσας Ρόδου (ΑΣΙΑΘΡ) και από τον Ιστιοπλοϊκό Σύλλογο του Μαρμαρίς, Marmaris International Yacht Club (MIYC), και είναι ενταγμένος στο επίσημο πρόγραμμα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Το Channel Regatta προωθεί την αθλητική συνεργασία των δυο Συλλόγων, την σύσφιξη των σχέσεων των δυο λαών και τον θαλάσσιο τουρισμό στην περιοχή μας. Φέτος ο αγώνας που έχει γίνει πλέον θεσμός θα πραγματοποιηθεί από το Σάββατο 22 Ιουνίου μέχρι και την Δευτέρα 24 Ιουνίου στην θαλάσσια περιοχή της Ρόδου.
Ήδη 12 τούρκικα σκάφη έχουν δήλωση συμμετοχή στον αγώνα ενώ οι ελληνικές συμμετοχές θα είναι περίπου 15. Έτσι υπολογίζεται ότι συνολικά θα λάβουν μέρος 27 σκάφη και περίπου 200 ιστιοπλόοι. Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Ιουνίου στις εγκαταστάσεις του ΑΣΙΑΘΡ στον Ζέφυρο στις 21:00.
Αγωνιστικά, ο φετινός αγώνας θα αποτελείται από 4 ιστιοδρομίες. Οι πρώτες δυο θα πραγματοποιηθούν το πρωί της Κυριακής 23 Ιουνίου. Η πρώτη ιστιοδρομία θα είναι τύπου όρτσα πρίμα και θα πραγματοποιηθεί εντός του κόλπου της Ιξιάς. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη ιστιοδρομία που θα είναι μια παράκτια διαδρομή (inshore race) με εκκίνηση στην περιοχή Κάτω Πέτρες και σημεία στροφής την Κρεμαστή, το Ενυδρείο Ρόδου, το ακρωτήριο Βόδι και τερματισμό και πάλι στην περιοχή Κάτω Πέτρες.
Οι δυο επόμενες και τελευταίες ιστιοδρομίες του Channel Regatta θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 24 Ιουνίου και θα είναι τύπου όρτσα πρίμα και πάλι στον κόλπο της Ιξιάς. Ο αγώνας θα κλείσει με την τελετή λήξης και τις απονομές των επάθλων το βράδυ της Δευτέρας στο Beach Bar Elli.
Ο αγώνας Channel Regatta στον οποίο λαμβάνουν μέρος τα ιστιοπλοϊκά σκάφη των δυο Συλλόγων, έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να αναπτύξει και να συσφίξει τις σχέσεις των ιστιοπλόων των δυο Συλλόγων, οι οποίες κάθε χρόνο ενδυναμώνονται όλο και περισσότερο. Επίσης με την διοργάνωση του Channel Regatta προκύπτουν πολλαπλά οφέλη σε αθλητικό και πολιτιστικό επίπεδο, διαφημίζεται το νησί της Ρόδου και ευρύτερα τα νησιά των Δωδεκανήσων και προάγεται και αναπτύσσεται ο θαλάσσιος τουρισμός στην περιοχή μας.
Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του αγώνα, οι κυβερνήτες και τα πληρώματα όλων των σκαφών του ΑΣΙΑΘΡ ήδη κάνουν τις τελευταίες ετοιμασίες έτσι ώστε να είναι έτοιμοι να υποδεχτούν τους φίλους ιστιοπλόους του γειτονικού Συλλόγου, με τους οποίους έχουν αναπτύξει ιδιαίτερα φιλικές και ειλικρινείς σχέσεις. Στη συνέχεια τα πληρώματα των δυο συλλόγων θα δώσουν σκληρή μάχη για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Χορηγοί του φετινού Channel Regatta είναι το ξενοδοχείο PLAZA HOTEL, το Beach Bar ELLI ενώ υποστηρικτές του αγώνα είναι το παραδοσιακό καφενείο ΜΕΘΕΞΗ, η μπύρα Pills Hellas, ο Δήμος Ρόδου, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Δωδεκανήσου και ο Ναυτικός Όμιλος Ρόδου.
Το πρόγραμμα του 8ου Channel Regatta καθώς και περισσότερες λεπτομέρειες για τον αγώνα έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΑΣΙΑΘΡ – www.asiathr.grt

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments