Αρχική Αθλητικά νέα Άλλα Σπορ Στην τελική ευθεία…

Στην τελική ευθεία…

0
stivos
Dodekanisos

Κάτι λιγότερο από δύο εβδομάδες απέμειναν για την έναρξη των 23ων  Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Στίβου που θα διεξαχθούν στο νησί μας το διήμερο 2-3 Οκτωβρίου και συγκεκριμένα στο Αθλητικό Κέντρο «Καλλιπάτειρα». Στους αγώνες θα συμμετέχουν αθλητές από τις Κυκλάδες, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στα γραφεία του ΣΕΓΑΣ, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής  Δημήτρη Χαλκιώτη, του Προέδρου του ΣΕΓΑΣ  Βασίλη Σεβαστή, της Προϊσταμένης της Δ/νσης  Πολιτισμού της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου  Βάσως Πολυχρόνη και Τεχνικών συμβούλων του ΣΕΓΑΣ, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων το θέμα των μετακινήσεων των αθλητών τόσο από το Βόρειο Αιγαίο όσο και από τις Κυκλάδες.
Ο προϋπολογισμός των φετινών Αγώνων έχει μειωθεί αισθητά, ενώ και η ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και της Ρόδου έχει σταματήσει, ωστόσο, δε φαίνεται να εμποδίζει την ομαλή διεξαγωγή των Αγώνων, καθώς αποφασίστηκε να μη μειωθεί ο αριθμός των συμμετεχόντων αθλητών, ενώ οι κριτές των αγώνων θα καλυφθούν μόνο από το Σύνδεσμο Κριτών Δωδεκανήσου.
Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου ως αρμόδιος διοργανωτής διερευνά την καλύτερη δυνατή λύση από τις προτεινόμενες για την μετακίνηση των αθλητών, που φέτος θα ανέλθουν στους 600. Συμμετέχουν επίσης  πενήντα  αθλητές με ειδικές δεξιότητες από το Αιγαίο.
Οι Αγώνες είναι πολύ πιθανό να καλυφθούν τηλεοπτικά από την ΕΡΤ, με δεδομένο ότι η ΕΡΤ είναι χορηγός επικοινωνίας της διοργάνωσης. Από το ΣΕΓΑΣ και τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής καταβάλλεται ήδη προσπάθεια ώστε να βρίσκεται στη Ρόδο συνεργείο της δημόσιας τηλεόρασης για την τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων.
Οι 23οι  Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου είναι ένα «στοίχημα» για τη Ρόδο και τη Νομαρχία Δωδεκανήσου που θέλει να διοργανώσει αψεγάδιαστους Αγώνες. Το «Καλλιπάτειρα» διαθέτει τις υποδομές που χρειάζεται μια μεγάλη διοργάνωση, άλλωστε στο ίδιο στάδιο έχουν φιλοξενηθεί οι αγώνες στίβου των Αγώνων Νήσων του 2007. Το πρόγραμμα των αγώνων θα ξεκινήσει το Σάββατο 2 Οκτωβρίου στις 4μ.μ.

Γιώργος Ράπτης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments