Αρχική Αθλητικά νέα Άλλα Σπορ Στην μνήμη του Τσαμπίκου Χατζηνικολάου

Στην μνήμη του Τσαμπίκου Χατζηνικολάου

0
logo_news12
Dodekanisos

Στη μνήμη του Τσαμπίκου Χατζηνικολάου θα είναι αφιερωμένος ο τέταρτος αγώνας δρόμου που θα διεξαχθεί την Κυριακή 28 Νοεμβρίου και θα είναι στη διαδρομή από Απόλλωνα έως Σορωνή.
Ο αγώνας διοργανώνεται από τον δήμο Καμείρου και μέσα στα όρια του, είναι συνολικής απόστασης 21 χιλιομέτρων, ξεκινώντας από τα Απόλλωνα μπροστά από το σπίτι του τιμώμενου προσώπου και περνώντας από τα χωριά Πλατάνια – Ελεούσα – Διμυλιά, τερματίζει στο κέντρο του χωριού Σορωνή στο δημαρχείο του δήμου Καμείρου.
Είναι μια πολύ καλή διαδρομή σε ασφαλτινή οδό που άρεσε στους δρομείς μεγάλων αποστάσεων που έτρεξαν στον πρώτο αγώνα πριν από δέκα περίπου χρόνια, όταν είχε διεξαχθεί για μοναδική φορά σε αυτήν την κατεύθυνση με καλό βαθμό δυσκολίας και ποικιλία διαδρομής (ευθεία – ανηφόρα – κατηφόρα ), ενώ το τελευταίο κομμάτι από Διμυλιά έως Σορωνή είναι κατηφορικό με ελάχιστη κλίση, με υπέροχη θέα που ευχαριστεί τους διαγωνιζόμενους.
Ο δήμος Καμείρου, για την καλύτερη διεξαγωγή του αγώνα συνεργάζεται με την Φλόγα Ρόδου που πρότεινε την καθιέρωση του, τον ΣΕΓΑΣ Ρόδου, τον οργανισμό των  Αγώνων Νήσων (island games) και τους κριτές στίβου της Δωδεκανήσου που δηλώνουν πάντα παρών. Η Φλόγα Ρόδου θα προσπαθήσει να καθιερώσει τον αγώνα ώστε να γίνεται κάθε χρόνο, σε συνεργασία πια με τους υπεύθυνους του αθλητισμού του νέου ενιαίου δήμου, βάζοντας τον επίσημα, στο καλεντάρι της Ε. Α. Σ.  ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου.
Οι κατηγορίες θα είναι: αντρών: 18-35, 36-45, 46-55, 56-60, 61-65, 66 και άνω και μια κατηγορία γυναικών. Θα υπάρχει λεωφορείο του δήμου Καμείρου που θα βοηθήσει τους αθλητές μεταφέροντας τους από τη Σορωνή στα Απόλλωνα και θα ξεκινήσει στις 09.00 για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους.  
Ο αγώνας γίνεται στην μνήμη του Τσαμπίκου Χατζηνικολάου που έφυγε νωρίς από την ζωή αλλά πρόλαβε να αφήσει πίσω του αθλητικό έργο και φίλους.
Ο Τσαμπίκος Χατζηνικολάου ήταν ο πρώτος πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος της Φλόγας ενώ έχει διατελέσει προπονητής βόλεϊ (άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος) και αθλητής στα αθλήματα του βόλεϊ και του τζούντο στην ομάδα της πόλης μας. Ήταν επίσης αθλητής μπάσκετ και ταλέντο διαιτησίας στο ίδιο άθλημα όπως επίσης ήταν διαιτητής και στο βόλεϊ. Ήταν κριτής στο στίβο από τους πιο έμπειρους και έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. των κριτών στίβου της Δωδεκανήσου και μέλος του Δ.Σ. των διαιτητών μπάσκετ της Δωδεκανήσου. Είχε δημιουργήσει δυο ομάδες γυναικών στο μπάσκετ που απορροφήθηκαν από άλλες ομάδες της πόλης της Ρόδου ενώ δημιούργησε την ομάδα βόλεϊ των γυναικών της Φλόγας από το μηδέν με νεαρά κορίτσια και στο τρίτο έτος (το 1997) κατέκτησε το πρωτάθλημα της Δωδεκανήσου. Εκτός από αυτά είχε μεγάλη παρουσία σε όλο το φάσμα του αθλητισμού καθώς ασχολήθηκε και με ποδόσφαιρο και με καράτε αλλά και με οτιδήποτε είχε να κάνει με άθλημα. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments