Αρχική Στήλες Απόψεις «Στη Σορωνή χάθηκαν πολλά!»

«Στη Σορωνή χάθηκαν πολλά!»

14
11
Dodekanisos

Άρθρο με αφορμή το πρόσφατο παιχνίδι του Ευκλή Σορωνής με τον Ποσειδώνα στο πλαίσιο των play off της Β’ Κατηγορίας, ανήρτησε στην επίσημα ιστοσελίδα του Καρπαθιακού συλλόγου, ο υπεύθυνος τύπου και δημοσίων σχέσεων Γιώργος Σπανομανώλης. Ο ίδιος αναφέρει:

«Έχοντας στο πλευρό του «Άγιο», μάλλον τον Άη Γιώργη που γιόρταζε προχθές ή τον Άγιο Σίλα που το όνομα του έχει το γήπεδο της Σορωνής ή για να μην πω και τους δυο μαζί να βοηθούν, ο ένας από ζερβά και ο άλλος από δεξιά, έφυγε από ένα παιχνίδι ερασιτεχνικής παρακαλώ κατηγορίας στο οποίο δεν διακυβεύονται ούτε έξοδοι στην Ευρώπη, ούτε λεφτά από πριμοδοτήσεις, ούτε φυσικά φράγκα ζεστά από στοιχηματισμό, ο Ποσειδώνας Καρπάθου, με απολογισμό έναν τραυματία με διάσειση, άλλον έναν με σκισμένα ούλα που εδώ και 30 ώρες είναι πρησμένο το στόμα του και έναν τρίτο με χτύπημα στον αστράγαλο.
Και πάλι καλά να λέμε που κέρδισε ο αντίπαλος χρησιμοποιώντας την τακτική της τρομοκρατίας και της βίας, κάνοντας πράξη το αθλητικό κατά τα άλλα ρητό «γκολ και ξύλο». Πάλι καλά που χάσαμε δηλαδή και δεν είχαμε και άλλα «θύματα» στο βωμό μιας θέσης που οδηγεί στην Α’ κατηγορία. Και τη να τι κάνεις τη ριμάδα – αλλιώς θα την έλεγα αλλά για λόγους δεοντολογίας δεν θα χυδαιολογήσω – τη θέση αφού δεν έχεις να κερδίσεις απολύτως τίποτα.
Στη «ζούγκλα» της Σορωνής το ερασιτεχνικό Δωδεκανησιακό ποδόσφαιρο γύρισε πολλά χρόνια πίσω. Ο Ποσειδώνας έφυγε ηττημένος από ένα γήπεδο στο οποίο δεν κέρδισε κανείς. Αντιθέτως, χάθηκαν πολλά, όπως η αξιοπρέπεια, η λογική, το ήθος, η ευγενής άμιλλα και κυρίως ηττήθηκε κατά κράτος το ποδόσφαιρο. Μια ομάδα που έκανε πράξη το «Πυξ-Λαξ» αποφάσισε να καταστρέψει την ουσία του ερασιτεχνικού αθλητισμού και το πέτυχε εκ του αποτελέσματος. Και αντί να βγει στην λογική του «αμαρτία εξομολογουμένη, ουκ έστι αμαρτία» και να ζητήσει συγνώμη που γύρισε το ποδόσφαιρο της Δωδεκανήσου μερικές δεκαετίες πίσω, βγαίνει μέσω ανθρώπων που έχουν θεσμικές θέσεις και κρατούν στα χέρια τους τις τύχες του Δωδεκανησιακού αθλητισμού, και δίχως αίσθηση ντροπής αλλά με πολύ θράσος δηλώνει πως «πέφτει από τα σύννεφα» μιας και παρομοιάζει τη ζούγκλα με εκκλησία.
Μας τι σας ενοχλούν οι κροτίδες κύριε Δημαράκη, που μεταξύ μας και εγώ να ήμουν στη θέση σας τα ίδια ακριβώς θα σφύριζα για να γυρίσω το μεσημέρι αρτιμελής στην οικογένεια μου και στην κοπέλα μου, Πάσχα έχουμε, «Ανάσταση», για αυτό τις πετάμε τις κροτίδες. Μα γιατί είναι κακό που τις πετούσαμε στον πάγκο των αντιπάλων, θέλαμε να στείλουμε το μήνυμα της Αναστάσεως του Κυρίου στους συμπατριώτες μας.
Μα γιατί απορείτε κύριε Βιτώρη και βγαίνετε στα ραδιόφωνα και διαμαρτύρεστε; Θα έπρεπε να μας ευχαριστήσετε για τη φιλοξενία που ήρθατε 20 και φύγατε 20 από το γήπεδο μας. Μήπως είστε από αυτούς που οραματίζονται ένα διαφορετικό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο; Μήπως είστε από αυτούς που σταματήσατε την ύπαρξη μισθοφόρων σε μια ερασιτεχνική ομάδα ή μήπως είστε αυτός που προωθήσατε 15χρονα παιδιά σε μια ομάδα που πάει φουλ για άνοδο;
Λοιπόν, τέρμα η πλάκα. Θα πρέπει όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων αν θέλουμε ένα καλύτερο μέλλον στο ερασιτεχνικό μας ποδόσφαιρο. Ήρθε η ώρα τόσο η διοργανώτρια αρχή, όσο και τα σωματεία αλλά και οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι που αρέσκονται συχνά πυκνά να δημιουργούν έριδες και να δυναμιτίζουν το κλίμα να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να απαντήσουμε στο ερώτημα σχετικά με το ποιο ποδόσφαιρο θέλουμε.
Θέλουμε το «ποδόσφαιρο» της Σορωνής, το ποδόσφαιρο της «τρομοκρατίας», της βίας, της Τούμπας, της Λεοφώρου και της Ριζούπολης ή θέλουμε το ποδόσφαιρο που οραματίζεται ο Ποσειδώνας Καρπάθου και πολλά ακόμα σωματεία της δύναμης της ΕΠΣΔ που να διακρίνεται για το ήθος, τη φιλοξενία και την ευγενή άμιλλα. Όσο καλό σωματείο και αν είναι ο Ευκλής, όσο καλός προπονητής και αν είναι ο Τσιβρινής και ο κάθε Τσιβρινής, όσο προσπάθεια και να καταβάλουν οι άνθρωποι και οι παράγοντες τις ομάδας της Σορωνής, την περασμένη Τετάρτη απέναντι στον Ποσειδώνα, θύμισαν αγελάδα που γέμισε την καρδάρα και μεμιάς την κλώτσησε χύνοντας το γάλα που είχε μαζέψει.
Με βία, «τρομοκρατιία», και αντιαθλητικό παιχνίδι χάνεις όλο το σεβασμό που έχεις αποκτήσει. Όπως έχει πει και ο Αμερικανός συγγραφέας Χένρι Μίλλερ «ότι χρειάζεται βία για να διατηρηθεί, είναι καταδικασμένο». Ήρθε λοιπόν η ώρα ΟΛΟΙ μας να αλλάξουμε και να φροντίσουμε ο καθένας από το πόστο του να διατηρήσουμε αυτό που αγαπάμε και μας φτιάχνει την Κυριακή μας. Το «συγνώμη» σε έναν ποδοσφαιριστή που έχει φορέσει την φανέλα του Πανιωνίου και έχει αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο και κοσμεί το ποδόσφαιρο μας θα ήταν το ελάχιστο που θα περίμενε κανείς.
Σκεφτείτε το.
Ποτέ δεν είναι αργά»

Γιώργος Σπανομανώλης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
14 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
ΦΙΛΑΘΛΟΣ
ΦΙΛΑΘΛΟΣ
9 years ago

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ?ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΔΕ ΜΗΝ ΜΙΛΑΕΙ..ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ Η ΛΑΡΔΟΣ ΕΦΥΓΕ ΜΕ ΜΕΙΟΝ 6 ΠΑΙΧΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΙΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΤΥΧΑΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΠΑΘΟ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΑΝ ΕΚΕΙ..ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΞΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΠΕΡΥΣΙ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗ ΣΟΡΩΝΗ ΧΑΣΑΝΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

ΦΙΛΑΘΛΟΣ
ΦΙΛΑΘΛΟΣ
9 years ago

…ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΜΗΝ ΜΙΛΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΑΔΙΚΙΕΣ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ-ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΛΟΓΩ ΛΑΡΔΟΥ,ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΤΕ 2ΟΙ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΕΤΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ,ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΕ ΣΕ ΧΩΜΑ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΕΝΩ ΕΧΕΤΕ ΓΗΠΕΔΟ ΜΕ ΧΟΡΤΟ..ΚΑΙ ΜΗ ΜΙΛΑΤΕΓΙΑ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗΠΟΥ ΕΙΧΑΤΕ ΚΑΡΠΑΘΙΟ ΕΠΟΠΤΗ ΠΟΥ ΕΡΧΟΤΑΝ ΜΕ ΦΟΡΜΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΙΖΕ 120% ΕΔΡΑ..ΤΑ ΞΕΧΝΑΤΕ??

champion
champion
9 years ago

Λοιπον “κυριε” των προηγουμενων σχολιων ημουν εγω μεσα και το μονο που θα σου πω ειναι οτι στο ημιχρονο εφυγα απο την αηδια που μου προκαλεσαν τοσο ο αλητικος τροπος που αγωνιζονταν μερικοι παικτες σας(ειδικα αυτο το 9) οσο και τα σχολια “φιλαθλων” σας που ενω ηταν χτυπημενος για 20 λεπτα ο τερματοφυλακας του φωναζαν ψωφα και τα σχετικα…Ακομα και ο προεδρος σας (που σε ολη την διαρκεια του αγωνα δεν ειπε τιποτα σε παραγοντα σας που καθοταν διπλα του στην εξεδρα που εβριζε την Kαρπαθο και τα σπιτια των παικτων) δεν αντεξε και τους φωναξε να σκασουν…Η χυδαιοτητα των χαζων 15χρονων και των καημενων των 50 χρονων που μαλλον τρωνε ξυλο στο σπιτι και ηρθαν να βγαλουν το αχτι τους στο βριζοντας σπιτια μαναδες και ολο το νησι σε ποδοσφαιριστες που κινδύνεψε η υγεια τους πρεπει να εξαφανιστει…

champion
champion
9 years ago

Οι φωτοβολιδες που επεφταν συνεχως στον παγκο απο τα θρασυδειλα παιδακια(που μολις ηρθε η αστυνομια εξαφανιστήκαν) τι ηταν? Στην Καρπαθο ο ερειστικοτατος προπονητης σας συνεχως διαμαρτηροταν και προκαλουσε με την σταση του! Ειδες κανενα να τον βριζει η να κανει κατι? Τελος παντων, ο καθενας εχει την ομαδα και τους φιλαθλους που του αξιζουν.Αν εσυ ησουν (που μαλλον ησουν) στο γηπεδο σου αρεσε αυτο που ειδες, να το χαιρεσαι…

Σ...
Σ...
9 years ago

ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΩΡΙΟ ΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ,ΤΟ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΠΑΘΟ ΜΑΣ ΕΦΤΥΝΕ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ(ΑΝ ΤΟ ΕΙΔΑΤΕ) ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΟΛΗ ΟΜΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Η ΚΑΡΠΑΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΖΟΥΓΚΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ..

drspanosd
drspanosd
9 years ago

Today at 3:56 PM

Δεν συνηθίζω να απαντώ σε ανώνυμα σχόλια γιατι εύκολα κρυμμένος πίσω απο ενα ψευδώνυμο μπορει να λες οτι θες χωρίς καμμια επίπτωση, θα κανω μια εξαίρεση μονο για τωρα και χωρίς να μπω σε διάλογο εαν συνεχίσεις ανώνυμα .
Λοιπον αγαπητέ ” φιλαθλε” το συμπέρασμα σου ειναι οτι ο ΠΩΣΕΙΔΩΝ κινεί τα νήματα του παρασκηνίου της ποδοσφαιρικής Δωδεκανήσου !!! ( εαν αυτο υπάρχει βέβαια 😉
Ειναι τουλάχιστον αστείο το επιχείρημα σου ! Για τον έναν Καρπαθιο επόπτη οταν όλοι οι οι υπόλοιποι διαιτητές και επόπτες ειναι Ροδίτικης καταγωγής η κατοικούν στην Ρόδο .
Υπαεχει συνεχεια

drspanosd
drspanosd
9 years ago

Μερος 2
Οπως επίσεις οτι η Λάρδος κατέβηκε με απώλειες απο την Αρχιπολη εμείς το ρύθμισαμε και αυτο σε συνεννόηση με τον διαιτητή και τον θεό ( για τους τραυματισμούς )
Για το οτι η Λάρδος δεν κατεβαίνει και άλλες ομάδες ευνοούνται απο αυτήν την απόφαση ! Εμείς βέβαια θα θέλαμε να τους φιλοξενήσουμε στην καρπαθο για να ανταποδώσουμε την άψογη φιλοξενία τους , οπως έχουμε κάνει με ολες τις ομάδες !
Όσο για το χωμάτινο δεν ήταν επιλογή μας στην αρχή !

drspanosd
drspanosd
9 years ago

μερ0ς 3
Αλλα και το δικό σας “φυσικό” πέρυσι που το ειδα θύμιζε τουλάχιστον χωράφι .

Τωρα οτι βγήκαμε δεύτεροι και ισως πρωταθλητές δεν επιλέξαμε εμείς τον τροπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος αλλα η ΕΠΣΔ .

Το οτι πέρυσι παίξαμε και χάσαμε την πρώτη θέση στο γηπεδο σας , ναι εισασταν καλύτεροι πήρατε το ματς παίζοντας μπάλα και σας συγχαρηκαμε όλοι για το πρωτάθλημα .

Φέτος χάσαμε στο κατς αλλα οχι το πρωτάθλημα ακόμη , αν και ο στόχος μας δεν ειμαι οι τίτλοι αλλα Η αθλητική παιδεία !
Καλη συνέχεια στην ομαδα σας !

Anonymos1
Anonymos1
9 years ago

Συνέχεια αναφέρετε τον τραυματισμο του Μαργαρίτη ….Για ποιο λογο…….Σε μια διεκδικίσημη και απ τους 2 παιχτες μπαλια,σε μια φαση που ο Κυριος Μαργαριτης κανει εξοδο και πιανει αερα και σε μια φαση που ο παιχτης του Ευκλη Γ.Μ χτυπαει αθελα του τον τερματοφυλακας προκαλοντας του σοβαρο προβλημα….ΠΙστευετε πραγματικα πως το εκανε με μισος και με θεληση το παιδι αυτο ? Γιατι λοιπον το αναφερετε παντου? Μιλάτε για θεμα τύχης και αδικίας? την στιγμη που οι Πρωταθλητες Εθνικος και Ευκλης Κοντευουν να μην αναιβουν στην ( Α ) απο τις μαλακιες και τους ΚΑΝΩΝΕΣ τις ΕΠΣΔ που γελαει ολο το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ποδοσφαιρο ? Μιλατε για Αδικια την στιγμη που η Λαρδος τελειωσε με 9 παιχτες και 3 τραυματισμους τον αγωνα με την Αρχιπολη? Που δεν καταιβαίνει στονεπαναλιπτικο ? που ενώ εχεις γηπεδο με χορτο επεξες στο χωμα μονο και μονο επειδη ηξερες πως ο Ευκλης δεν παει καθολου καλα στο ξερο?

ΦΟΡΤΑΚΛΟΣ
ΦΟΡΤΑΚΛΟΣ
9 years ago

Champion STA MASSARH TELEUTAIA AGWNISTIKH THA XEI KAI FILATHLOUS TOU EUKLH !!! AKOMA SUNEXIZETE TA PSEMATA E???? OSA GRAPSATE THA GINOUN STA MASSARH !!! NA SE DW APO POU THA FUGEIS !!!! ANTE GIATI POLU MAS TA XETE PRIKSEI !!! PSEFTES !!! OTI GRAPSATE THA GINOUN STA MASSARH ETOIMASTEITE….

anonimos
anonimos
9 years ago

paliopseftes pseftesssss ousttttt oustttt karpa8enoi pseftessss eseis prokalousate kai ir8ate me tsabouka kai legate 8a sas valoume 4 kai mas legta poli @@@@@@@ auta dn ta leteeee karpa8ioi pou kanate?? kai ton termatofilaka ton xeirokrotisame otan evgene apo ton agonistiko xoro pseftessss pseftessss ntropi sas re ntropi!!!!! 8a ta 3anapoume sta masari

ΦΟΡΤΑΚΛΟΣ12
ΦΟΡΤΑΚΛΟΣ12
9 years ago

ΡΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΠΟΙΟΣ ΠΑΕΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΙΣΩ ?? Ο ΕΥΚΛΗΣ Η Η ΚΑΡΠΑΘΟΥΣ …ΠΟΥ ΕΝΩ ΕΧΕΙΣ ΓΗΠΕΔΟ ΜΕ ΧΟΡΤΟ ΚΑΘΕΣΕ ΚΑΙ ΠΕΖΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΜΑ ..ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!! @@@@@@@@@@.!!ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΛΑ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΜΑΣΣΑΡΙ !!

ΟΥΔΕΤΕΡΟΣ
ΟΥΔΕΤΕΡΟΣ
9 years ago

ΚΥΡΙΕ ΣΠΑΝΟΜΑΝΩΛΗ, ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΘΗΣΕΣ ΚΙ ΕΓΡΑΨΕΣ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
Α Μ Π Ε Λ Ο Φ Ι Λ Ο Σ Ο Φ Ι Ε Σ ΓΡΑΦΕΙΣ!

ΕΜΠΕΙΡΟΣ
ΕΜΠΕΙΡΟΣ
9 years ago

ΕΥΚΛΗΣ ΚΑΡΠΑΘΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΑΖΙ!! ΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΡΠΑΘΙΟΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ!!! ΤΟ ΕΙΔΑ ΑΠΟ ΦΙΛΟ ΣΤΟ FACEBOOK ΚΑΙ Μ ΑΡΕΣΕ!!!!!! ΟΝΤΩΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ!!!!!
ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ!