Αρχική Αθλητικά νέα Άλλα Σπορ Στη Ρόδο το Αιγαιοπελαγίτικο πρωτάθλημα σκάκι

Στη Ρόδο το Αιγαιοπελαγίτικο πρωτάθλημα σκάκι

0
skaki athlites1
Dodekanisos

Στη Ρόδο θα διεξαχθεί φέτος το Αιγαιοπελαγίτικο Πρωτάθλημα Σκάκι, μια διασυλλογική αναπτυξιακή διοργάνωση με πληθώρα αγωνιστικών δράσεων, συμμετοχή όλων των νησιών του Αιγαίου και 100 περίπου σκακιστές μικρούς και μεγάλους.

Το πρωτάθλημα αυτό διεξάγεται κάθε χρόνο και σε κάποιο διαφορετικό νησί του Αιγαίου. Πέρσι ήταν η Σύρος που το φιλοξένησε, ενώ φέτος ψηφίστηκε η Ρόδος , όπου το 2009 το είχε ξαναδιοργανώσει.

Ο Σκακιστικός Όμιλος Ρόδου «ΙΠΠΟΤΗΣ» υπό την Αιγίδα της ΕΣΣΟ και την έμπρακτη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ανέλαβε να διοργανώσει από 22 μέχρι 27 Απριλίου στο Ξενοδοχείο Blue Sky στη Ρόδο το Αιγαιοπελαγίτικο Πρωτάθλημα Σκάκι, συμπεριλαμβάνοντας σε πυκνό πρόγραμμα αγώνων , το ομαδικό Κύπελλο Αιγαίου, το πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων αλλά και τα ατομικά πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών.

Να τονιστεί εδώ η πολύ σημαντική συμβολή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του περιφερειάρχη κ. Γιάννη Μαχαιρίδη και του εντεταλμένου σε θέματα αθλητισμού κ. Μιχάλη Δρακιού, στην διοργάνωση των αγώνων, αφού ανέλαβαν να καλύψουν το σύνολο σχεδόν των εξόδων διαμονής των αθλητών αλλά και την προμήθεια 5 ηλεκτρονικών σκακιερών με δυνατότητα αναμετάδοσης μέρος των παρτίδων σε πραγματικό χρόνο στο διαδίκτυο.

Η διοργάνωση θα προβάλει τόσο το νησί της Ροδου σε φίλους, συγγενής και σκακιστές των Νησιών του Αιγαίου, όσο και στο σκακιστικό κόσμο της Ελλάδας ο οποίος κύρια μέσα από το διαδίκτυο θα περιηγηθεί στου αγώνες τις, ανταποκρίσεις και στο φωτογραφικό υλικό το οποίο θα δημοσιευτεί.

Από το Αιγαίο αναμένονται να συμμετάσχουν ομάδες από την Ικαρία, Σαντορίνη, Σύρο, Χίο Σάμο, Κάλυμνο, Λέρος, Κώ και φυσικά Ρόδος, ενώ μεγάλος απόντας θα είναι Μυτιλήνη λόγω διοικητικών προβλημάτων. Από τη Ρόδο ο «ΙΠΠΟΤΗΣ» ανακοίνωσε ότι θα παίξουν στο πρωτάθλημα με την δημιουργία πολλών ομάδων (Ρόδος 1 και Ρόδος 2) όλοι οι σκακιστές του, μικροί και μεγάλοι που έχουν δελτίο ΕΣΟ και έχουν επιλεγεί από το ΔΣ και τον Προπονητή κ. Νίκο Δεμερίδη, με τις ελπίδες πάντα στις μικρές ηλικιακές κατηγορίες και στα παιδιά μας, τα οποία έχουν και υψηλές δυνατότητες.

Σε πρόγραμμα προπονήσεων μπήκε η ομάδα του «ΙΠΠΟΤΗ», με αγωνιστικές προπονήσεις δωρεάν για όλους τους παίκτες κάθε Κυριακή από 19:00 μέχρι 21:00,έως και την έναρξη των αγώνων.
Για παραπάνω πληροφορίες στην ιστοσελίδα του ομίλου www.ippotis.com και στο τηλέφωνο της Γραμματείας 22410 35502.
skaki athlites2

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments