Αρχική Αθλητικά νέα Άλλα Σπορ Στη Μήλο οι 34οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου

Στη Μήλο οι 34οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου

0
koliadis_banner
koliadis_banner
Dodekanisos
Dodekanisos

Σε λιγότερο από είκοσι (20) μέρες θα διεξαχθούν στη Μήλο οι 34οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου, με τη συμμετοχή πεντακοσίων (500) αθλητών-τριών, συνοδών, κριτών, προπονητών και φιλάθλων από σαράντα (40) και πλέον Σωματεία από δεκαπέντε (15) τουλάχιστον νησιά του ανατολικού Αιγαίου (Βόρειο και Νότιο Αιγαίο). 

Οι σύγχρονοι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες στίβου επανεκτίμησαν το 1986, επί υπουργίας του συμπατριώτη μας τότε Υπουργού Αιγαίου Κοσμά Σφυρίου στο νησί της Λέσβου, και από τότε κάθε χρόνο μέχρι σήμερα διεξήχθησαν σε διάφορα νησιά του Αιγαίου πελάγους, αφήνοντας αθλητική προίκα σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις στίβου, που αξιοποιήθηκαν από το έμψυχο αθλητικό δυναμικό του νησιού και τη δημιουργία Σωματείων με τμήματα καλλιέργειας του στίβου.

Ο Δήμος της Μήλου με μπροστάρη το Δήμαρχο του νησιού  διεκδίκησε και τελικά πέτυχε να του ανατεθεί η διοργάνωση των 34ων Αιγαιοπελαγίτικων αγώνων στίβου φέτος, με την υπόσχεση ότι θα αναβαθμιστούν οι στιβικές εγκαταστάσεις του σταδίου του νησιού.

Πρόσφατα αναρτήθηκαν στο fb φωτογραφίες του αναβαθμισμένου σταδίου του νησιού με σύγχρονες εγκαταστάσεις και αθλητικό υλικό για τη διεξαγωγή των αγωνισμάτων του στίβου, που μας έκαναν να…ζηλέψουμε…

Η Δωδεκανησιακή αποστολή θα αποτελείται από αθλητές και αθλήτριες, συνοδούς, κριτές, και φιλάθλους που ο αριθμός τους θα πλησιάζει τα εκατόν εξήντα άτομα.

Η αναχώρηση τους θα γίνει με το πλοίο Βluestar2 την Πέμπτη 28/09 με ώρα αναχώρησης 17:00 και άφιξη στο Πειραιά την Παρασκευή 29/08 το πρωι (08:10). Στη συνέχεια θα επιβιβασθούν στο Seajet (ταχύπλοο σκάφος) με προορισμό την Μήλο .

Η επιστροφή θα γίνει τη Δευτέρα 2/10 το μεσημέρι (με το Seajet) για Πειραιά και στις 18:00 θα επιβιβασθούν στο blestar2 για Δωδεκάνησα.

Άφιξη στη Ρόδο το πρωι (09:00) της Τρίτης 3/10.

 Το 2024 η διοργάνωση των 35ων Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Στίβου θα ανατεθεί στη Δωδεκάνησο.

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου θα πρέπει να προτείνει το νησί στο οποίο θα διεξαχθούν οι αγώνες. Δυστυχώς η σημερινή κατάσταση του ΔΑΚ ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ και ειδικά οι στιβικές του εγκαταστάσεις,  υποδομές και μέσα διεξαγωγής τέτοιου επιπέδου αγώνων, είναι από απογοητευτικές έως προσβλητικές.

Την ίδια αίσθηση είχαμε και πριν πέντε(5) περίπου χρόνια (2018), όταν μας είχε ανατεθεί η διοργάνωση των 30ων ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΩΝ ΕΠΕΤΕΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΙΒΟΥ.

Και τότε, όπως και σήμερα, η εγκατάλειψη των εγκαταστάσεων ήταν εμφανής, με αποτέλεσμα να επιλέξουμε την Κω, για τη διεξαγωγή εκείνων των αγώνων.

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου θα πρέπει να εξασφαλίσει δεσμεύσεις από τους υποψήφιους Δημάρχους, ότι θα εντάξουν στις προγραμματικές τους εξαγγελίες την αναβάθμιση των στιβικών εγκαταστάσεων στο ΔΑΚ ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ, καθώς και σ’ αυτό του Αγίου Σουλά αν επιθυμούν να διοργανωθούν στο νησί οι αγώνες αυτοί. Αλλιώς θα πρέπει να προτείνουμε το νησί της Λέρου, όπου διοργανώθηκαν το 2007 με μεγάλη επιτυχία ομολογουμένως!

koliadis_banner
koliadis_banner
Dodekanisos
Προηγούμενο άρθροΣε …ρυθμούς εμβολίων κινούνται και πάλι στις Ηνωμένες Πολιτείες
Επόμενο άρθροΠερίεργες δηλώσεις για την υπογεννητικότητα, ξεφεύγουν τα πράγματα…
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments