Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Στη Λέρο απόψε το Φεστιβάλ Τριών Φεγγαριών

Στη Λέρο απόψε το Φεστιβάλ Τριών Φεγγαριών

0
Dodekanisos

Στη Λέρο συνεχίζεται κι αυτό το καλοκαίρι το Φεστιβάλ Τριών Φεγγαριών σήμερα, Κυριακή 20 Αυγούστου 2017 κι ώρα 21:30 στο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Μαρίνας, με ΤΑΚΙΜ, Παντελή Θαλασσινό και Κατερίνα Τζιβίλογλου.

Οι TAKIΜ, έξι από τους πιο σημαντικούς δεξιοτέχνες της ελληνικής δημοτικής μουσικής, μας προσκαλούν σε μία μοναδική συναυλία μαζί με τον Παντελή Θαλασσινό, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τριών Φεγγαριών στη Λέρο, στο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Μαρίνας, την Κυριακή 20 Αυγούστου.
Μαζί τους η εξαιρετική Κατερίνα Τζιβίλογλου.

Οι ΤΑΚΙΜ ταξιδεύουν την παραδοσιακή και όχι μόνο μουσική μας στις νεότερες γενιές, με φρέσκια ματιά και  σύγχρονο ήχο. Το ρεπερτόριο τους περιέχει στοιχεία από την κοινή παράδοση της Ελλάδας της ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων.

Ο ήχος τους θα μπορούσε να περιγραφεί ως μια προσπάθεια αναβίωσης του ήχου των παλιών πόλεων όπως η Σμύρνη, τα Ιωάννινα, η Πρέβεζα και η Κωνσταντινούπολη, όπου Έλληνες, Τούρκοι, Αρμένιοι και Εβραίοι μουσικοί συνυπήρχαν μουσικά.

Μαζί με τον Παντελή Θαλασσινό δημιουργούν μια ξεχωριστή συναυλία επί σκηνής και μας ταξιδεύουν μέσα στο χρόνο και στις εποχές, με κομμάτια μέσα από την παράδοσή μας, δοσμένα με τον μοναδικό τρόπο των ΤΑΚΙΜ, αλλά και τραγούδια από το προσωπικό ρεπερτόριο του Παντελή Θαλασσινού.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments