Αρχική Επικαιρότητα Στέλνουν στα δικαστήρια την Southwest οι ανεμβολίαστοι πιλότοι!

Στέλνουν στα δικαστήρια την Southwest οι ανεμβολίαστοι πιλότοι!

0
Dodekanisos

Μια Ένωση που εκπροσωπεί χιλιάδες πιλότους κατέθεσε μήνυση κατά της Southwest Airlines αφού η εταιρεία ανακοίνωσε υποχρεωτικές απαιτήσεις εμβολιασμού για τον κορωνοϊό! Συγκεριμένα, η Southwest Airlines Pilots Association (SWAPA) ζήτησε να εκδοθεί προσωρινή διαταγή κατά της εντολής εμβολιασμού. Παράλληλα, επιθυμεί άμεση ακρόαση του αιτήματός της ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου στο Ντάλας. Η Ένωση ισχυρίζεται ότι η αεροπορική εταιρεία με έδρα το Τέξας παραβίασε τους όρους βάσει του νόμου περί εργασίας.

“Η απαίτηση εμβολιασμού, επιβάλλει παράνομα νέους όρους απασχόλησης και η πολιτική αυτή απειλεί τον τερματισμό της καριέρας των πιλότων που δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως έως τις 8 Δεκεμβρίου». Αυτό αναφέρουν οι δικηγόροι του σωματείου που χειρίζονται τη συγκεκριμένα υπόθεση.

Από τη δική της πλευρά, η εταιρεία Southwest, με τοποθέτηση της τόνισε ότι δεν χρειάζεται να διαπραγματευτεί για το θέμα της διαχείρισης του κορωνοϊού. “Η αεροπορική εταιρεία διαφωνεί με τους ισχυρισμούς της SWAPA, καθώς συνεχίζουμε την πλοήγηση στις προκλήσεις που παρουσιάζει η συνεχιζόμενη πανδημία”. Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Southwest είπε ότι οι 56.000 εργαζόμενοι, συμπεριλαμβανομένων των πιλότων, πρέπει να εμβολιαστούν έως τις 8 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τους ομοσπονδιακούς κανόνες.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments